Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν έκανε λάθος με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν έκανε λάθος με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν έκανε λάθος με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αρχές του καλοκαιριού το ΔΝΤ είχε ουσιαστικά παραδεχθεί πως είχε καθυστερήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Σε συνέντευξή της στο CNN όμως η Κριστίν Λαγκάρντ το απέρριψε, λέγοντας πως δεν έγινε λάθος από το Ταμείο.

Μιλώντας για την οικονομική κρίση και το ρόλο των γυναικών, με αφορμή τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας για τις γυναίκες στην Ελλάδα, η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην παραδοχή λάθους του ΔΝΤ. Σε ερώτηση για το αν όντως υπήρξε καθυστερημένη αντίδραση και αν το Ταμείο τα έκανε... θάλασσα στο θέμα, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε αρνητικά.

Οπως σημείωσε, αν το ΔΝΤ είχε συστήσει αναδιάρθρωση του χρέους τότε, θα προέκυπτε ένας ξεκάθαρος κίνδυνος διάχυσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, αφού δεν υπήρχε κάποιο τείχος προστασίας.

Οπως ανέφερε η επικεφαλής του Ταμείου, επρόκειτο για ένα θέμα σχετικά με το «πότε και πώς κόβεις το χέρι και με ποιο τρόπο σταματάς τη μόλυνση προκειμένου να απομακρύνεις τον φόβο να καταρρεύσει το όλο σύστημα».

Η επιλογή που κάναμε, πρόσθεσε, ήταν να χτίσουν οι Ευρωπαίοι το τείχος προστασίας τους πρώτα, προτού γίνει κάποια δραστική κίνηση για το ελληνικό χρέος.

«Ως εκ τούτου, ναι θα ήταν καλύτερα αν είχαμε συστήσει νωρίτερα (σ.σ. την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους), αλλά θα μπορούσε να υπάρξει μια μείζονα, μείζονα έκρηξη στο σύνολο της Ευρωζώνης», κατέληξε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Στην έκθεση του περασμένου Ιουνίου, το Ταμείο ανέφερε ότι το πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας είχε στηριχθεί σε υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη και ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα από την άνοιξη του 2012. Στην ίδια έκθεση αναφερόταν ότι η ΕΕ δεν διέθετε τα κατάλληλα εργαλεία για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ