Ερευνες και στο Λιμενικό για διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή [εικόνες] - iefimerida.gr

Ερευνες και στο Λιμενικό για διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και στο Λιμενικό επεκτείνονται οι έρευνες για τυχόν διασυνδέσεις στελεχών του με τη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Αβάσιμες οι καταγγελίες για τη μετατροπή εγγράφων του Λιμενικού σε αφίσες της Χρυσής Αυγής, λέει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι έρευνες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είναι σε πλήρη εξέλιξη, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση, ωστόσο κάθε καταγγελία θα εξετάζεται ενδελεχώς.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσώτης έχει δηλώσει ότι τέτοιου είδους καταγγελίες ανέκαθεν ελέγχονταν και έχει επιληφθεί αρμοδίως η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πρόσφατα είδαν το φως δημοσιότητας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες στέλεχος του Λιμενικού εκπαιδεύει τα τελευταία χρόνια μέλη της Χρυσής Αυγής σε χρήση όπλων και καταδρομικές ασκήσεις. Οι καταγγελίες συνοδεύονταν από φωτογραφικά ντοκουμέντα - φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στο facebook από έναν εκ των εκπαιδευόμενων, οι οποίες ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν όταν ξέσπασε ο θόρυβος για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Έρευνα για σχέσεις του Λιμενικού Σώματος με τη Χρυσή Αυγή είχε γίνει και πριν από μερικούς μήνες μετά από καταγγελίες ότι στο ΤΕΙ του Πειραιά υπήρχαν αφίσες της Χρυσής Αυγής που είχαν τυπωθεί πάνω σε μη διαβαθμισμένα υπηρεσιακά έγγραφα του Λιμενικού Σώματος.

Δείτε την αφίσα:

Ερευνες και στο Λιμενικό για διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή [εικόνες] | iefimerida.gr 0

... και την πίσω όψη:

Ερευνες και στο Λιμενικό για διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα όμως με τις καταγγελίες, στα έγγραφα αυτά μπορούσε να έχει πρόσβαση μόνο κάποιος που υπηρετούσε στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ έφεραν και αριθμό πρωτοκόλλου.

Ερώτηση για το συγκεκριμένο περιστατικό είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Δημήτρης Τσουκαλάς σημειώνοντας ότι ειδικά για το Λιμενικό δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη δημοσιότητα ανάλογο κρούσμα.

Οι βουλευτές εξέφραζαν την ανησυχία τους για τη «διασύνδεση τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, και αντίστοιχα τη διείσδυση της τελευταίας σε κρατικούς μηχανισμούς με ιδιαίτερη σημασία για τη λειτουργία του πολιτεύματος».

Στην έγγραφη απάντησή του, ο τότε υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουσουρούλης επιβεβαίωνε ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργείται Διοικητική Διερεύνηση από Ανώτατο Αξιωματικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο κ. Μουσουρούλης ενημέρωνε επίσης τους βουλευτές ότι η αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε κάθε περίπτωση αποδεδειγμένης εκδήλωσης παραβατικής συμπεριφοράς από το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ειδικά δε όταν αυτή αφορά στην προσβολή ή περιφρόνηση των δημοκρατικών θεσμών, κινεί άμεσα τις προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες, τηρώντας πάντοτε ενήμερες τόσο τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές όσο και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Πρακτικές συγκάλυψης δεν νοούνται ούτε γίνονται ανεκτές και όποτε και εάν διαπιστώνονται πατάσσονται πειθαρχικά από πλευράς της προαναφερόμενης Διεύθυνσης και αναγγέλλονται παραχρήμα στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές», υπογράμμιζε στην απάντησή του ο τότε υπουργός Ναυτιλίας.

Μετά την επαναφορά του θέματος στο προσκήνιο, το υπουργείο Ναυτιλίας με νέα ανακοίνωσή του έσπευσε να διευκρινίσει ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο διότι δεν αποδείχθηκε ότι τα έγγραφα αυτά αποτελούν οπίσθια όψη των αφισών «και κατ' επέκταση δεν αποτελούν τεκμήριο παραβατικότητας των στελεχών του Λιμενικού».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που έγινε, αναφέρεται ότι «τα συγκεκριμένα έγγραφα στα οποία φέρεται ότι έχουν τυπωθεί, δεν υφίστανται τόσο στην ουσιαστική, όσο και στην τυπική τους μορφή, ενώ, παράλληλα δεν ανευρέθηκε ουδεμία από τις εν λόγω αφίσες»

Σημειώνεται τέλος, ότι τα έγγραφα είχαν απομακρυνθεί από το Αρχείο της υπηρεσίας και είχαν αποτελέσει Αρχείο για το οποίο είχε εγκριθεί η καταστροφή του από το Γενικό Αρχείο του Κράτους».

Όσον αφορά τις καταγγελίες για φερόμενη διασύνδεση στελεχών Λ.Σ. με τη Χρυσή Αυγή, το υπουργείο δηλώνει ότι κατόπιν έρευνας που διεξήγε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν προέκυψαν στοιχεία που να καθιστούν βάσιμες τις καταγγελίες αυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ