Τα πετροδολάρια αγοράζουν τέχνη - iefimerida.gr

Τα πετροδολάρια αγοράζουν τέχνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εν όψει του Μουντιάλ του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ, το γνωστό αραβικό κρατίδιο έχει αρχίσει να αγοράζει σωρηδόν έργα τέχνης ξοδεύοντας αμύθητα ποσά, προκειμένου να μεταμορφωθεί σε μια κοιτίδα του πολιτισμού.

Το λιλιπούτειο εμιράτο και συγκεκριμένα η βασιλική οικογένεια που το διοικεί έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια σε μια ακατάπαυστη αγορά έργων διάσημων καλλιτεχνών του πλανήτη όπως ο Andy Warhol ή ο Mark Rothko, όπως αποκάλυψε η Art Newspaper.

Μάλιστα τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος του πασίγνωστου οίκου δημοπρατήσεων Christie's, o Edward Dolman, παραιτήθηκε από τη θέση του για να γίνει ο σύμβουλος τοΥ Κατάρ σε ζητήματα που αφορούν τη δημιουργία μουσείων (όπως το εθνικό μουσείο του Κατάρ που αναμένεται να λειτουργήσει το 2014 και έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο αρχιτέκτονα jean Nouvel) αλλά και τις αγορές έργων τέχνης από όλο τον κόσμο.

Πάντως τα ποσά που ακούγονται πως δαπανούνται για τις αγορές έργων τέχνης ζαλίζουν. Η κόρη του εμίρη του Κατάρ είναι μανιώδης συλλέκτης και μόνο το 2007 ξόδεψε 70 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ένα έργο του Mark Rothko, ενώ πριν από δύο χρόνια η εφημερίδα New York Times χαρακτήρισε το Κατάρ πολιτιστικό προορισμό της χρονιάς, ενώ μέσα σε μόλος έξι χρόνια το Κατάρ έχει αγοράσει από τις ΗΠΑ έργα τέχνης αξίας 430 εκατομμυρίων δολαρίων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τέχνη Κατάρ πετροδολάρια Μουντιάλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ