Σε εξέλιξη το «τσουνάμι» απεργιακών κινητοποιήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Ιωάννινα, Έβρο [βίντεο] - iefimerida.gr

Σε εξέλιξη το «τσουνάμι» απεργιακών κινητοποιήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Ιωάννινα, Έβρο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι απεργιακές κινητοποιήσεις του δημόσιου τομέα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αθήνα: Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος από την ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή και της ΓΣΕΕ, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει χώρα πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς τη Βουλή.

Θεσσαλονίκη: Πορεία του ΠΑΜΕ λαμβάνει χώρα και στη Θεσσαλονίκη, με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. Νωρίτερα, συμβολική διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μαθητές, σύλλογοι γονέων και εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Έβρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το εργατικό κέντρο του Νομού Έβρου λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή.

Πάτρα: Στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας στη Δυτική Ελλάδα μεταφέρεται σήμερα η διαμαρτυρία των συνδικάτων ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις αλλά και την γενικότερη κυβερνητική πολιτική.

Με σημείο αναφοράς, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, για άλλο ένα εικοσιτετράωρο καθηγητές και δασκάλους σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία αλλά και τον χώρο της υγείας καθώς τα νοσοκομεία της περιοχής θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας όπως και το ΕΚΑΒ συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα των αντιδράσεων αλλά και κλάδων στην περιοχή.

Σήμερα ξεκινά η νέα 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει το Νομαρχιακό Τμήμα της Αχαΐας ενώ αντιφασιστικά συλλαλητήρια προγραμματίζονται και για το απόγευμα της Τετάρτης.

Κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα και στην Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα:

Χανιά

Στη Δημοτική Αγορά Χανίων θα συγκεντρωθούν οι απεργοί στα Χανιά στις 10.30 το πρωί.

Ιωάννινα: Σε τοπικό επίπεδο, στα Ιωάννινα, σήμερα στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί πανεργατικό συλλαλητήριο με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ να καλεί τους Συλλόγους και τα Σωματεία των εργαζομένων στο δημόσιο, να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις προκειμένου να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων η μετέπειτα πορεία και η μορφή των κινητοποιήσεων.

Κάλεσμα στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο απευθύνει και η Ταξική Ενότητα Ιωαννίνων, τονίζοντας την ανάγκη διεύρυνσης του απεργιακού μετώπου και κινητοποιήσεις διαρκείας.

«Μπορούμε με αγώνες στα χέρια των αγωνιζόμενων και με τη μάχιμη αλληλεγγύη να ανατρέψουμε την κυβέρνηση, να σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος, να εθνικοποιήσουμε-κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, να φύγουμε από το ευρώ σε ρήξη με την Ε.Ε, να χάσει το κεφάλαιο ιδιοκτησία, εξουσία και κέρδη, για την αναδιανομή του πλούτου που παράγεται προς όφελος του λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10.00 στην πλατεία 1866 στα Νέα Καταστήματα.

Ρέθυμνο

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο εργατικό κέντρο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μισή ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο δημαρχείο Ρεθύμνου

Ηράκλειο

Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο στις 10.30 και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Λασίθι

Μηχανοκίνητη πορεία στην Ιεράπετρα αλλά και στη Σητεία θα κάνουν απεργοί στον τομέα των ΟΤΑ, της εκπαίδευσης και τηςν υγείας, στις 11 το πρωί.

Ιωάννινα: Σε τοπικό επίπεδο, στα Ιωάννινα, σήμερα στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί πανεργατικό συλλαλητήριο με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ να καλεί τους Συλλόγους και τα Σωματεία των εργαζομένων στο δημόσιο, να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις προκειμένου να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων η μετέπειτα πορεία και η μορφή των κινητοποιήσεων.Κάλεσμα στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο απευθύνει και η Ταξική Ενότητα Ιωαννίνων, τονίζοντας την ανάγκη διεύρυνσης του απεργιακού μετώπου και κινητοποιήσεις διαρκείας.«Μπορούμε με αγώνες στα χέρια των αγωνιζόμενων και με τη μάχιμη αλληλεγγύη να ανατρέψουμε την κυβέρνηση, να σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος, να εθνικοποιήσουμε-κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, να φύγουμε από το ευρώ σε ρήξη με την Ε.Ε, να χάσει το κεφάλαιο ιδιοκτησία, εξουσία και κέρδη, για την αναδιανομή του πλούτου που παράγεται προς όφελος του λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ