Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση έφερε έσοδα λέει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους - iefimerida.gr

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση έφερε έσοδα λέει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση έφερε έσοδα λέει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aνω των προβλεπόμενων ήταν τα έσοδα που προέκυψαν από τον ΦΠΑ λοιπών προϊόντων τον Αύγουστο 2013, σύμφωνα με στοιχεία για που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει πως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν επέδρασε αρνητικά, καθώς οι έμμεσοι φόροι υπερέβησαν το μηνιαίο στόχο κατά 63 εκατ. ευρώ ή 3,4%.

Σύμφωνα με το ΓΛΚ καταγράφηκε υπέρβαση κατά 94 εκατ. ευρώ ή 12% έναντι του μηνιαίου στόχου του ΦΠΑ λοιπών προϊόντων, που αποτελεί και την μεγαλύτερη κατηγορία εισπράξεων ΦΠΑ. Σε επίπεδο οκταμήνου 2013, ο ΦΠΑ λοιπών προϊόντων ανήλθε στα 7,39 δισ. ευρώ, δηλαδή ξεπέρασε κατά 257 εκατ. ευρώ τον στόχο οκταμήνου που έθετε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Αντιθέτως, οι όποιες αρνητικές αποκλίσεις εσόδων του Αυγούστου έναντι των στόχων ήταν περιορισμένες και εστιάστηκαν σε κατηγορίες εσόδων όπως ο ΕΦΚ και ο ΦΠΑ καυσίμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ