Ενοπλοι ισλαμιστές παραμένουν στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι - iefimerida.gr

Ενοπλοι ισλαμιστές παραμένουν στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ενας ή δύο ένοπλοι ισλαμιστές» έχουν παραμείνει στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού της Κένυας τους απομόνωσαν σε έναν από τους ορόφους του κτιρίου και τους αντιμετωπίζουν. Σποραδικά πυρά και ο ήχος μίας έκρηξης ακούστηκαν από το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, κατά την επίθεση κομάντο της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας, ενώ ήδη τα ξένα μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό στους 65 και επισημαίνουν ότι όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί. «Προσπαθούμε να πάρουμε τον έλεγχο των ορόφων. Δεν είμαστε εδώ για να ταΐσουμε τους επιτιθέμενους με γλυκά, αλλά για να τελειώσουμε αυτό το θέμα και να τους τιμωρήσουμε», έγραψε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας της Κένυας, Ντέιβιντ Κιμαϊγιο στο Twitter.Πριν γίνει γνωστό ότι κρύβονται μέσα στο εμπορικό κέντρο ακόμη δύο ισλαμιστές το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας είχε ανακοινώσει ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν υπό τον έλεγχό τους το Ουέστγκεϊτ κι ότι έχουν απελευθερώσει το σύνολο των ομήρων. «Δύο ή τρεις Αμερικανοί και μία Βρετανίδα συμμετείχαν στην ομάδα των αλ Σεμπάμπ σκοτώνοντας περισσότερους απο 60 ανθρώπους», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, Αμίνα Μοχάμεντ σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Η υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις του δημόσιου αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου PBS στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες Αμερικανοί και Βρετανοί συμμετείχαν στην ομάδα των δραστών της σφαγής. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω, υπάρχουν δύο ή τρεις Αμερικανοί και μέχρι στιγμής έχω ακούσει να μιλούν για μία Βρετανίδα», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, η οποία αναφέρθηκε ειδικότερα στη Βρετανίδα λέγοντας ότι είναι γνωστή από την διάπραξη και άλλων ανάλογων πράξεων. Σχετικά με τους Αμερικανούς υποστήριξε πως πρόκειται για νέους, μεταξύ 18 και 19 ετών, σομαλικής ή αραβικής καταγωγής, που ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Μινεσότα και σε μία άλλη περιοχή.Στο μεταξύ τηλεοπτικό δίκτυο της Κένυας επικαλούμενο πληροφορίες του τόνισε ότι οι ειδικές δυνάμεις σκότωσαν ακόμη έξι μέλη της Σεμπάαμπ, χωρίς να αναφέρει την πηγή του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτήρισε την επίθεση ως ένα «τρομερό έγκλημα» και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις κενυατικές αρχές: «Στεκόμαστε στο πλευρό τους ενάντια σε αυτό το τρομερό έγκλημα που έλαβε χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ