H Χρυσή Αυγή μπήκε και στην ατζέντα της συνάντησης Βενιζέλου - Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

H Χρυσή Αυγή μπήκε και στην ατζέντα της συνάντησης Βενιζέλου - Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα της Χρυσής Αυγής τέθηκε και στη συνάντηση Βενιζέλου - Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την πολύκροτη δίκη των νεοναζί στη Γερμανία που είχαν δολοφονήσει εννέα Τούρκους και έναν Έλληνα.

Στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, συζητήθηκαν διμερή ζητήματα, το Κυπριακό, θέματα θαλασσίων ζωνών, η συριακή κρίση και η επικείμενη ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προηγήθηκε κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ.

«Η συζήτηση που είχαμε με τον κ. Νταβούτογλου ήταν φιλική, συγκεκριμένη και αποδοτική. Έχει πολύ μεγάλη σημασία οι δύο χώρες να λειτουργούμε συντονισμένα στον κοινό μας χώρο που είναι η Μεσόγειος και η Νοτιοανατολική Ευρώπη. Κοινός μας στόχος είναι, βεβαίως, να σταθεροποιηθεί η περιοχή», δήλωσε για τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων μετέφερε στον κ. Νταβούτογλου την πρόταση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, τόσο για την Αμμόχωστο, όσο και για να υπάρξει συνάντηση του ίδιου του Τούρκου ΥΠΕΞ με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή. Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύθηκε ότι αν πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, θα δει και ο ίδιος τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ