Τι ζήτησε η Τρόικα από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ για τις αποκρατικοποιήσεις - iefimerida.gr

Τι ζήτησε η Τρόικα από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ για τις αποκρατικοποιήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και περισσότερη ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων φέρεται να ζήτησαν από την ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι επισκέφθηκαν αργά το απόγευμα τα γραφεία του Ταμείου.

Κατά την παρουσίαση της πορείας του προγράμματος στους εκπροσώπους των δανειστών, η ηγεσία του Ταμείου εκτίμησε ότι μαζί με τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΟΠΑΠ, μπορεί να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του 2013 (έως τώρα λογιστικά, 1 δισ. ευρώ).

Η Τρόικα όμως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να ζήτησε να προχωρήσουν από εφέτος οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του 2014 (π.χ. ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, λιμάνια, ΔΕΠΑ), προκειμένου να εισπραχθούν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ζητούν να επιταχυνθεί το sale and lease back των 28 ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία έχουν ήδη περιληφθεί στο πρόγραμμα. Από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκε ότι το σχέδιο με τα ακίνητα είναι μεν «ώριμο», αλλά, ελλείψει προέδρου, δεν μπορεί να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο για να προχωρήσει η υλοποίησή του.

πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ