Το VW Golf GTI με κινητήρα πετρελαίου λέγεται GTD - iefimerida.gr

Το VW Golf GTI με κινητήρα πετρελαίου λέγεται GTD

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να ζητήσεις επιδόσεις και το λεγόμενο fun to drive από ένα αυτοκίνητο με κινητήρα πετρελαίου ή πρέπει εξ ορισμού να περιοριστείς και να επικεντρωθείς στην οικονομία καυσίμου; Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι απλή και ξεκάθαρη: ναι, φυσικά και μπορείς να ζητήσεις όλα τα παραπάνω κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γι' αυτό είναι το νέο Golf GTD, που πλέον είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα.

To GT της επωνυμίας του κάνει σαφή τον προσανατολισμό του, ο οποίος ενισχύεται από τους 184 ίππους που αποδίδει ο κινητήρας diesel του των 2.000 κυβικών και που αρκούν για ένα 0-100 σε μόλις 7,5 δεύτερα και μια τελική 230 χιλιομέτρων. Όσο για τη διαχείριση του καυσίμου σημειώστε 4,2 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Για το Golf GTD έχουν σχεδιαστεί ειδικές ζάντες αλουμινίου, τα φώτα είναι LED παντού, ενώ στο εσωτερικό η σύνδεση με το GTI είναι άμεση και σαφής, καθώς υπάρχουν τα ίδια, τύπου μπάκετ, καθίσματα με την ίδια καρό επένδυση, που χαρακτηρίζει το διάκοσμο των γρήγορων Golf από τη στιγμή της παρουσίασης του αρχέτυπου GTI στα μέσα της δεκαετίας του '70.

Το τιμόνι είναι και εδώ flat bottom (έτσι ονομάζονται αυτά με το επίπεδο κάτω μέρος), ενώ ο εξοπλισμός του GTD περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οθόνη αφής 5,8 ιντσών, σπορ ανάρτηση, πακέτο Light & Sight, 7 αερόσακους, cruise control με δυνατότητα επιλογής προγράμματος οδήγησης και αυτόματο κλιματισμό.

Προαιρετικά και αποκλειστικά για το GTD διατίθεται ένα πακέτο εξοπλισμού που ονομάζεται Sport & Sound και περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων και παραμετροποιητή του ήχου του κινητήρα κατά την επιτάχυνση. Σε ότι αφορά το κιβώτιο η στάνταρ επιλογή για το VW Golf GTD –οι τιμές του ξεκινούν για το τρίθυρο από τις 28.700 ευρώ με απόσυρση (το πεντάθυρο κοστίζει +1.100 ευρώ)- είναι ένα χειροκίνητο 6 σχέσεων, ενώ το πολύ καλό αυτόματο DSG χρεώνεται 2.300 ευρώ επιπλέον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ