Financial Times: Mετά τις εκλογές η Ελλάδα θα πονοκεφαλιάσει την Μέρκελ - iefimerida.gr

Financial Times: Mετά τις εκλογές η Ελλάδα θα πονοκεφαλιάσει την Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την εκλογική νίκη της Ανγκέλα Μέρκελ γράφουν οι Finacial Times, οι οποίοι ωστόσο την χαρακτηρίζουν «γλυκόπικρη» λόγω της αποτυχίας των Ελεύθερων Δημοκρατών να εισέλθουν στη Βουλή, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν το πλάνο που θα ακολουθήσει η κ. Μέρκελ όσον αφορά την ελληνική οικονομία.

Σε άρθρο τους, οι Financial Times αναφέρονται στην πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας της Ανγκέλα Μέρκελ με τον Πέερ Στάινμπρουκ και τονίζουν πως «ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι η κατάσταση των χρεοκοπημένων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με αρχηγό την Ελλάδα. Τα μη βιώσιμα επίπεδα του χρέους, δεν θα βελτιωθούν σημαντικά από την επιφανειακή οικονομική ανάκαμψη η οποία τώρα πραγματοποιείται στην Ευρώπη» και παραθέτει τις δηλώσεις του Βόλγκανγκ Σόιμπλε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο στήριξης.

Στη συνέχεια, οι FT αναφέρουν πως για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα χρειαστεί τους φορολογούμενους στις χώρες- μέλη του ευρώ να υποστούν απώλειες άμεσα και έμμεσα, κάτι το οποίο είναι αντιδημοφιλές στη Γερμανία και η ίδια η Μέρκελ προσπαθεί να υποβαθμίσει, αναφέρει το δημοσίευμα και τονίζει παράλληλα πως και άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία «θα χρειαστούν σχεδόν σίγουρα περισσότερους δανεισμούς και μπορεί να απαιτήσουν επίσης ελάφρυνση του χρέους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ