Γαλλικός περίπατος στον τελικό του Ευρωμπάσκετ - Χρυσό μετάλλιο για την παρέα του Πάρκερ - iefimerida.gr

Γαλλικός περίπατος στον τελικό του Ευρωμπάσκετ - Χρυσό μετάλλιο για την παρέα του Πάρκερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Γαλλία του Αντονι Πάρκερ, επικρατώντας 80 - 66 της Λιθουανίας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Ηγέτης των τρικολόρ για μία ακόμη φορα ο NBAer Τόνι Πάρκερ που μετα την εκπληκτική εμφάνιση (32 πόντους) στον ημιτελικό με την Ισπανία (τελικό σκορ 75-72 , 65-65 κανονική διάρκεια) , πήρε και πάλι από χέρι τη γαλλική ομάδα, με άξιους συμπαραστάτες του Μπατούμ (17 πόντοι), Πετρό και Ντιαό, ανεβάζοντας τη στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Highlight του αγώνα το απίθανο τρίποντο του Ντιό με την εκπνοή του ημιχρόνου, που έφερε τους Γάλλους στο +16 (50-34).

Η διαφορά έφθασε ακόμα και στους 22 πόντους (64-42), οι Λιθουανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν στην τελευταία περίοδο, αλλά ο Πάρκερ ήταν εκεί και με προσωπικά καλάθια δεν τους άφησε καμία ελπίδα.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 50-34, 68-50, 80-66

Το χάλκινο η Ισπανία

Στο μικρό τελικό της διοργάνωσης η Εθνική Ισπανίας έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου - και τέταρτου συνεχούς - μεταλλίου σε Ευρωμπάσκετ, μετά τη νίκη με 92-66 επί της Κροατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ