Δέκα μικρές αλλά «πικρές» αλήθειες για τις δίαιτες - iefimerida.gr

Δέκα μικρές αλλά «πικρές» αλήθειες για τις δίαιτες

Δέκα μικρές αλλά «πικρές» αλήθειες για τις δίαιτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συνεχείς προσπάθειες στις οποίες αναλωνόμαστε για να χάσουμε κάποια περιττά κιλά είτε για λόγους εμφάνισης είτε για λόγους υγείας μας προκαλούν αρκετές φορές επιπρόσθετο άγχος, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ενδέχεται αυτό να μας οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές.

Υπάρχουν, πάντως, ορισμένες βασικές αλήθειες για τις δίαιτες με πρώτη και καλύτερη το ότι δεν υπάρχει μαγικό χάπι που θα μας απαλλάξει από το περιττό βάρος.

Επιπλέον, η απώλεια κιλών θέλει κόπο, τρόπο και χρόνο, ενώ τρίτη και σημαντική αλήθεια είναι ότι η απώλεια βάρους είναι πραγματικά εφικτή.

Πέρα από αυτό το τρίπτυχο υπάρχουν και μερικές μικρές αλήθειες, όπως τις παρουσιάζει το clickatlife, που θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας.

  1. Κάνουμε περισσότερη άσκηση και λιγότερη σκέψη: Οσο και να σκεφτόμαστε δεν πρόκειται ποτέ να χάσουμε τα περιττά κιλά, καθώς, το μόνο που χρειάζεται είναι μια μεγάλη απόφαση να αρχίσουμε να ασκούμαστε και σιγά σιγά όλα θα πάνε καλά
  2. Δεν υπάρχει δίαιτα για όλους: Παρά τα περίφημα προγράμματα διατροφής και άσκησης που απευθύνονται σε πολλούς η αλήθεια είναι πως είναι προτιμότερο να βρείτε ένα πρόγραμμα άσκησης και διατροφής που να σας ταιριάζει
  3. Οι δίαιτες δεν είναι απλά μαθηματικά: Μην χαλαρώνεται ποτέ αναφορικά με την άσκηση, καθώς, μισή ώρα τρέξιμο δεν ισοδυναμεί με ένα brownie για παράδειγμα. Υπάρχουν πολλά παράγοντες που καθορίζουν τη απώλεια βάρους όπως η κληρονομικότητα, ο μεταβολισμός, ο ρυθμός, η ηλικία και άλλοι
  4. Δεν αλλάζουμε το πρόγραμμα: Μην επαναπαύεστε και μην προσπαθείτε να «κλέψετε» μισή ωρίτσα από την άσκηση για να σερφάρετε στο Διαδίκτυο, ή να δείτε κάποια ταινία. Το πρόγραμμα δεν πρέπει να αλλάζει ποτέ και πάντα υπάρχει χρόνος για άσκηση αρκεί να βρεθεί η όρεξη
  5. Δεν υπάρχουν «light» προϊόντα: Μπορεί η βιομηχανία τροφίμων να βρίσκει πάντα τρόπους για να σκανδαλίσει τους καταναλωτές, αλλά όσο «light» και να φαίνεται πως είναι τα τρόφιμα εφόσον τα ... τρώτε δεν βοηθούν στο αδυνάτισμα.
  6. Καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που χάνετε: Για να χάσετε κιλά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που προσλαμβάνετε, κάτι που είναι εφικτό με την αποφυγή ορισμένων τύπων «θερμίδων», που προέρχονται από επεξεργασμένα προϊόντα χωρίς θρεπτικές αξίες.
  7. Το σώμα είναι εναντίον σας: Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν παρατηρήσει ότι είναι δύσκολο να χάσουν βάρος, αλλά είναι εύκολο να πάρουν. Αυτό είναι ένα «ιστορικό» κατάλοιπο που έχει καταγράψει το DNA στη μνήμη, από τις εποχές που το φαγητό δεν ήταν σε αφθονία. Η «γενετική γεύση» αυτή ωστόσο, στη σημερινή εποχή της αφθονίας σημαίνει, ότι το ανθρώπινο σώμα έχει προδιάθεση για την αύξηση του σωματικού βάρους και τη διατήρησή του. Με απλά λόγια αυτό που χρειάζεστε, ειδικά μετά από μία επιτυχημένη δίαιτα, είναι να παραμείνετε συνεπείς σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
  8. Και το πολιτιστικό περιβάλλον...εναντίον: Η τηλεόραση, ο καθιστικός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με το άγχος, τις κακές διατροφικές συνήθειες και την πληθώρα των ανθυγιεινών έτοιμων τροφών, σίγουρα δεν ευνοεί την απώλεια κιλών. Πολύ απλά, αυτό σημαίνει, ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευνοεί την παχυσαρκία. Αυτό μπορεί να είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, αλλά δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να «πολεμήσετε» και να κερδίσετε τελικά στην άνιση αυτή μάχη των πειρασμών.
  9. Ισως τελικά να μη χρειάζεται να χάσετε βάρος: Ενας υγιής αλλά όχι αδύνατος άνθρωπος δε σημαίνει ότι πρέπει να χάσει βάρος. Αντίστοιχα, ένας αδύνατος, δεν είναι απαραίτητα και υγιής. Η καλή υγεία και όχι το βάρος είναι αυτό, στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθείτε. Το να κοπιάζετε και να βασανίζεστε προκειμένου να πετύχετε ένα αδύνατο κορμί, με όποιο κόστος, σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθυμητό.
  10. Αυτό δεν είναι άλλη μια διατροφή. Αυτή είναι η ζωή σας: Η διατροφή και όχι οι δίαιτα, πρέπει να αποτελεί τρόπο ζωής. Ένας υγιής τρόπος ζωής με γυμναστική, αποχή από λιπαρά τρόφιμα, αλκοόλ και κάπνισμα εγγυώνται το πολυπόθητο σώμα, που τόσο κοπιάζετε να αποκτήσετε, με λάθος όμως τρόπους.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ