Πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα - iefimerida.gr

Πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε ολόκληρη την χώρα, θέτουν σε συναγερμό το πυροσβεστικό σώμα και προκαλούν έντονη ανησυχία.

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά στο Κορακονήσι Ζακύνθου, ενώ νέες φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι στο Σχοινιά Αττική και το Σπάρτο Αμφιλοχίας.

Στο Σχοινιά, επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο ενώ στην Ζάκυνθο, βρίσκονται 19 πυροσβέστες με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων, καθώς κι ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στο Σπάρτο Αμφιλοχίας. Επί τόπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά ξέσπασε και στην Πάρο γύρω στις 18.30 σε χορτολιβαδική έκταση στη θέση Αλύκη στα Αγγέρια. Αυτό που προβληματίζει την πυροσβεστική είναι ότι πολύ κοντά βρίσκονται διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι ένοικοί τους, τις έχουν εγκαταλείψει. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν και 2 αεροσκάφη.

Παράλληλα, φωτιά μαίνεται και στην Άνω Περιθεία στην Κέρκυρα. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 7 οχήματα 1 πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο είναι οι φωτιές στον Μαλανδρίνο Φωκίδας,στη Νέα Πέραμο Αττικής, τον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου, στον Λαγκαδά Αρεόπολης, στο Ηράκλειο της Κρήτης και στον Ασκό Βολιμών Ζακύνθου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, το νότιο τμήμα της Εύβοιας, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας οδηγείται στον ανακριτή ο 38χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για εμπρησμό στη Ζάκυνθο. Ο 38χρονος βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στην περιοχή Αη-Λιάς, των Βολιμών, όπου οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες.

Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 25 και 30 λίτρων αντιστοίχως -το ένα με άγνωστο υγρό μπλε χρώματος- ένα πριόνι και κουτάκια αλουμινίου. Ο 38χρονος, καθώς και τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, από την οποία διενεργείται η προανάκριση και θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ