Βενιζέλος για Χρυσή Αυγή: Η δράση εγκληματικών οργανώσεων που τροφοδοτούν το φαύλο κύκλο της βίας δεν θα γίνει ανεκτή - iefimerida.gr

Βενιζέλος για Χρυσή Αυγή: Η δράση εγκληματικών οργανώσεων που τροφοδοτούν το φαύλο κύκλο της βίας δεν θα γίνει ανεκτή

Βενιζέλος: Η δράση της Χρυσής Αυγής αμαυρώνει την εικόνα της χώρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «η δράση εγκληματικών οργανώσεων που τροφοδοτούν το φαύλο κύκλο της βίας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από τη συντεταγμένη ελληνική Πολιτεία».

Επίσης, σχολιάζοντας την προσπάθεια κάποιων να συνδέσουν τη δράση της Χρυσής Αυγής με την επικείμενη Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκ του περισσού».

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, παραχώρησε συνέντευξη στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας. Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να φθάσει στην αμερικανική μεγαλούπολη απόψε και αύριο ξεκινά το πρόγραμμα των επαφών του με συνάντηση που θα έχει με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.

Κατά τη συνέντευξή του στον Εθνικό Κήρυκα και απαντώντας σε ερώτηση για την Χρυσή Αυγή, σε σχέση με την επικείμενη προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η δράση της οργάνωσης αυτής, που δηλώνει απροκάλυπτα ναζιστική, αμαυρώνει την εικόνα της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιδρά θεσμικά όταν εμφανίζονται στα εθνικά Κοινοβούλια και διεκδικούν ρόλο ακροδεξιές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές δυνάμεις. Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετώπισαν στο παρελθόν τέτοια φαινόμενα, χωρίς να περνούν οικονομική κρίση. Αλλά και αντίστροφα, παρότι και άλλες χώρες υφίστανται τώρα τις επιπτώσεις της κρίσης, δεν εμφανίζουν φαινόμενα αντίστοιχα με τη Χρυσή Αυγή. Η δράση εγκληματικών οργανώσεων που τροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο της βίας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από τη συντεταγμένη ελληνική Πολιτεία. Η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα θεσμικά μέτρα και έχει ζητήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία που τιμωρεί αυστηρά εγκληματικές πράξεις που έχουν τελεσθεί. Ταυτοχρόνως, θα ενισχυθεί η σχετική ποινική νομοθεσία. Το κράτος δικαίου πρέπει να επιβληθεί και θα επιβληθεί. Από εκεί και πέρα, οι θεσμικές λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέπονται από αρχές δικαίου και κανόνες και βασίζονται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας καθενός από αυτά. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκ του περισσού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ