Τα πάνω κάτω έχει φέρει ένα είδος κοτόπουλου στην Κίνα και για την ακρίβεια τα μέσα έξω. Η Silkie, όπως είναι γνωστή στην Κίνα, είναι ένα είδος κοτόπουλου διαφορετικό από τα άλλα αφού διαθέτει ένα εντυπωσιακό λευκό τρίχωμα σα μετάξι αλλά στο εσωτερικό είναι κατάμαυρη.
Δεν πρόκειται μόνο για το δέρμα, αλλά και για τα οστά και τα εσωτερικά της όργανα που μοιάζουν σα να έχουν πέσει σε κουβά με πίσσα. Αυτό βέβαια δε φαίνεται να πτοεί τους Κινέζους αφού η Silkie είναι διάσημη για τη νοστιμιά της.
Μπορεί στο δυτικό κόσμο τα εν λόγω κοτόπουλα να μην καταναλώνονται όμως στις ασιατικές χώρες αποτελούν λαχταριστό έδεσμα και τρώγονται μετά μανίας κυρίως σε σούπες όλων των ειδών, που θεωρούνται ιδιαιτέρως δυναμωτικές. Όσο για τη γεύση του κρέατος, όσοι έχουν δοκιμάσει λένε ότι δεν διαφέρει και πολύ από τα κλασικά κοτόπουλα, ίσως μόνο αφήνει μια γλυκιά επίγευση.