Παράταση έως τις 27 Σεπτεμβρίου για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 - iefimerida.gr

Παράταση έως τις 27 Σεπτεμβρίου για την υποβολή των δηλώσεων Ε9

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή του εντύπου Ε9, σε ό,τι αφορά τις μεταβολές στην ακίνητη περιουσία και ειδικότερα για τα κτίσματα (εντός και εκτός σχεδίου) καθώς και για τα οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμού, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα,.το υπουργείο ανακοίνωσε πως η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 1 (στοιχεία οικοπέδων -εντός σχεδίου ή οικισμού- και κτισμάτων (εντός και εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου.

Αιτία είναι το γεγονός ότι το Taxisnet είχε ουσιαστικά κολλήσει τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μην μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις. Η προθεσμία έληγε σήμερα.Πάντως, λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε στο ηλεκρτονικό σύστημα, πολλοί φορολογούμενοι είχαν πρόσβαση σε στοιχεία για τα ακίνητα τρίτων, τα οποία μπορούσαν, αν ήθελαν, να αλλάξουν ή και να σβήσουν τελείως. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για τα αγροτεμάχια λήγει στις 14 Οκτωβρίου, Προς το παρόν, το Taxisnet παραμένει κλειδωμένο για όσους θέλουν να διορθώσουν στοιχεία ή να δηλώσουν αγροτεμάχια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ