Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά - iefimerida.gr

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε η σύζυγος του δράστη της δολοφονίας στο Κερατσίνι, όπως και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί της, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πειραιά.

Κατά την απολογία τη,ς η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά προσπάθησε να εξηγήσει τις διαδοχικές αλλαγές στην κατάθεσή της για το περιστατικό. «Άλλαξα πολλές φορές την κατάθεσή μου γιατί πανικοβλήθηκα», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια Πειραιά, όπου οδηγήθηκε το απογευμα μαζί με την εξαδέλφη της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι πήγε μόνο μία φορά σε διανομή τροφίμων.

Νωρίτερα στη δική του απολογία του, ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον Γιώργο Ρουπακιά.

Όπως είπε, η αστυνομία τον κάλεσε να ανοίξει τα γραφεία της οργάνωσης και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας βρέθηκε ένα πτυσσόμενο διαλυμμένο γκλομπ, το οποίο ήταν ξεχασμένο.

Η γυναίκα του Γιώργου Ρουπακιά και η συγγενής της διώκονται διότι αρχικά είχαν παραπλανήσει τους άντρες της αστυνομίας καταθέτοντας ψευδώς ότι μετά τη δολοφονία του 34χρονυ πέταξαν σε κάδο απορριμάτων έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σπίτι του 45χρονου.

Από νέα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., όμως, αποδείχθηκε ότι η σύζυγος του δράστη και η εξαδέλφη της προσπάθησαν να κρύψουν υλικά που βρίσκονταν στο σπίτι του δολοφόνου μεταφέροντάς τα στον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ενώ δήλωσαν στην αστυνομία ότι τα πέταξαν.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, καθώς αντιμετώπιζαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στα δικαστήρια και οι συλληφθέντες των επεισοδίων

Στα δικαστήρια του Πειραιά οδηγήθηκαν και οι 34 συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων σε Κερατσίνι και Νίκαια, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον φόβο τυχόν επεισοδίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ