Λίγο πριν την άφιξη της Τρόικα -Διαθεσιμότητα, ΕΛΒΟ και ΕΡΤ «καίνε» την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Λίγο πριν την άφιξη της Τρόικα -Διαθεσιμότητα, ΕΛΒΟ και ΕΡΤ «καίνε» την κυβέρνηση

Λίγο πριν την άφιξη της Τρόικα -Διαθεσιμότητα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Από το απόγευμα της Κυριακής, με τη συνάντηση των επικεφαλής της Τρόικα με τον Γιάννη Στουρνάρα, ξεκινά η πιο κρίσιμη αξιολόγηση και ήδη στο υπουργείο Οικονομικών ο «πυρετός» των συσκέψεων έχει χτυπήσει «κόκκινο». Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι αποχώρησε από την οδό Νίκης ο υπουργός Εργασίας, που θα έχει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της Τρόικας για αλλαγές στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων αλλά κα να δώσει πειστικές απαντήσεις για τη κατάσταση των Ταμείων και τη προοπτική τους, με φόντο τις εκτιμήσεις για "τρύπα" περίπου 2 δισ ευρώ.Τη Παρασκευή παρουσία εκπροσώπου της Κομισιόν θα γίνει και η τελική σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Άμυνας και Περιβάλλοντος για τη τύχη των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, που αποτελούν ένα από τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι διαφαίνεται περιθώριο συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις κρατικές ενισχύσεις που έχουν λάβει οι τρεις εταιρίες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια βιώσιμη λύση, χωρίς «ξαφνικό θάνατο».

Όσον αφορά στο μείζον θέμα της διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων, ο Γόρδιος Δεσμός των 1.500 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ λύθηκε με το... σπαθί, καθώς το υπουργείο Παιδείας επέλεξε το ίδιο με τα κριτήρια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρακάμπτοντας τις αντιρρήσεις των Πρυτάνεων.

Αναφορικά, δε, με τους 2.500 εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη το απόγευμα μεταξύ Γιάννη Στουρνάρα, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Παντελής Καψής, «κλείδωσε» το ότι θα συμπεριληφθούν στις 4.000 απολύσεις που πρέπει να έχουν γίνει ως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ