Η Porsche 918 Spyder είναι η νέα βασίλισσα του Nürburgring - iefimerida.gr

Η Porsche 918 Spyder είναι η νέα βασίλισσα του Nürburgring

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο χρόνος για να καλυφθούν τα 20,8 χιλιόμετρα της μεγάλης διαδρομής του Nürburgring έχει αναδειχθεί στο απόλυτο ίσως κριτήριο αξιολόγησης σπορ αυτοκινήτων και έτσι ο τίτλος του πιο γρήγορου μοντέλου παραγωγής στο Ring ή στην Πράσινη Κόλαση, όπως αποκαλείται χαϊδευτικά η γερμανική πίστα, έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος.

Νέα βασίλισσα στο Ring λοιπόν είναι η 918 Spyder, το υβριδικό super car της Porsche, που πέτυχε ένα 6':57", κατεβάζοντας το ρεκόρ που κατείχε το Gumpert Apollo 14 ολόκληρα δευτερόλεπτα. Διαφορά που σε αυτό το επίπεδο ισοδυναμεί με μια αιωνιότητα.

Η προσπάθεια έγινε με δύο αυτοκίνητα και 3 οδηγούς: τον πολυ-πρωταθλητή των ράλι Walter Roehrl, τον δοκιμαστή της Porsche Timo Kluck και τον εργοστασιακό οδηγό της Marc Lieb. Σε κάθε τους προσπάθεια και οι 3 κατέβαιναν κάτω από το χρόνο ορόσημο των 7 λεπτών και τελικά τον ταχύτερο γύρο των 6':57" δεν τον πέτυχε το φαβορί (Walter Roehrl) αλλά το αουτσάιντερ Marc Lieb, με μέση ωραία ταχύτητα 179,5 χλμ./ ώρα!

Η Porsche 918 Spyder κοστίζει στη Γερμανία ακριβώς 768.026 ευρώ, θα παραχθεί 918 φορές, είναι υβριδική με έναν V8 4.600 κυβικών και δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 887 ίππους, χρειάζεται μόλις 2,8 δεύτερα για το 0-100, η τελική της είναι 345 χλμ./ ώρα, η μέση κατανάλωσή της μόλις 3,3 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 της 70 έως 79 γραμμαρίων που, ναι, τις επιτρέπουν να μην πληρώνει τέλη! Ο τρόπος που επιτυγχάνεται αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη, συζήτηση, τελείως διαφορετική από το ρεκόρ στο Nürburgring...3

Η Porsche 918 Spyder είναι η νέα βασίλισσα του Nürburgring | iefimerida.gr 0
Η Porsche 918 Spyder είναι η νέα βασίλισσα του Nürburgring | iefimerida.gr 1
Η Porsche 918 Spyder είναι η νέα βασίλισσα του Nürburgring | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ