Financial Times: Η Χρυσή Αυγή έφτασε στο αποκορύφωμα της βίας με την δολοφονία Φύσσα - iefimerida.gr

Financial Times: Η Χρυσή Αυγή έφτασε στο αποκορύφωμα της βίας με την δολοφονία Φύσσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά γράφουν οι Financial Times, οι οποίοι τονίζουν πως η εγκληματική αυτή ενέργεια είναι το «αποκορύφωμα της βιαιοπραγίας της Χρυσής Αυγής, από τότε που μπήκε στο Κοινοβούλιο».

Το δημοσίευμα, αναφέρει πως επικρατεί αναβρασμός στην Ελλάδα εναντίον του ακροδεξιού κόμματος μετά την δολοφονία του ράπερ Killah P, ενώ μιλώντας για την Χρυσή Αυγή επισημαίνει ότι «έχει διογκώσει τα επίπεδα βίας σε πρόσφατα περιστατικά, καθώς η δημοφιλία της έχει αυξηθεί στις δημοσκοπήσεις».

Στη συνέχεια, οι Financial Times αφού αναφέρονται στον Παύλο Φύσσα και τον συλληφθέντα Ρουπακιά και σχολιάζουν το τραγικό συμβάν, επισημαίνουν πως «ήταν το πιο σοβαρό περιστατικό βίας στο οποίο εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή μετά την εκλογή της στο Κοινοβούλιο. Η παρουσία της στην πολιτική σκηνή έχε διχάσει τους αριστερούς πολιτικά, με Αριστερά κόμματα να κατηγορούν την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά πως επιδεικνύει ανοχή στις ''δραστηριότητες'' της Χρυσής Αυγής».

Κλείνοντας, οι Financial Times αναφέρονται στα υψηλά ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος και παραθέτουν τον σχολιασμό του Αρίστου Δοξιάδη, ο οποίος ευελπιστεί πως «αυτή είναι καλύτερη ευκαιρία» για να αποδυναμωθεί η -μέχρι τώρα «άτρωτη»- Χρυσή Αυγή.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ