Οδηγίες για τη μετάταξη 1.641 υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα - iefimerida.gr

Οδηγίες για τη μετάταξη 1.641 υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οδηγίες για την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των 1.641 υπαλλήλων φορέων του υπουργείου Υγείας, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσεών τους, δίνει με εγκύκλιό του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Έως τις 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου οι εν λόγω υπάλληλοι μπορούν να δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν -καθορίζοντας τη σειρά προτίμησής τους- με αίτησή τους στην Διεύθυνση Διοικητικού -Προσωπικού του φορέα όπου κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση.

Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να υποβάλουν και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αποτίμηση προσόντων (και όσα τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα).

Όπως επισημαίνεται, η μετάταξη των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση των κριτηρίων που έχουν ορισθεί, ενώ δικαιολογητικά που υποβάλλονται εκπρόθεσμα δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Στην εγκύκλιο καταγράφονται επίσης, οι διαδικασίες για τα πρόσθετα ειδικά κριτήρια επιλογής προσωπικού φορέων εποπτείας υπουργείου Υγείας, πλην ιατρικού των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και είναι αποσπασμένοι ή είχαν υποβάλει αίτηση μετάταξης, για την οποία έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση των αρμοδίων οργάνων πριν από τη δημοσίευση του Ν. 4172/2013 και δεν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, υποβάλλουν την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο φορέα στον οποίο κατείχαν οργανική/προσωποπαγή θέση.

Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του ΑΣΕΠ όσον αφορά τη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα βαθμολογικής κατάταξης των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς από το Ανώτατο Συμβούλιο θα γίνει ο υπολογισμός της βαθμολογίας των συμμετεχόντων, θα καταρτιστεί ο πίνακας βαθμολογικής κατάταξης και θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, προκειμένου εντός 15 ημερών να εκδοθεί ο πίνακας διάθεσης των υπαλλήλων.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ακόμη πως υπεύθυνες για τη διαπίστωση της συνδρομής των κριτηρίων-προσόντων κάθε υπαλλήλου και τη σωστή συμπλήρωση του πίνακα συνδρομής κριτηρίων, είναι οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων προέλευσης.

Η μοριοδότηση ωστόσο γίνεται από το ΑΣΕΠ και όχι από τις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού των Φορέων Προέλευσης.

Με την απόφαση μετάταξης εξάλλου καθορίζεται και η ημερομηνία εμφάνισης του υπαλλήλου στον φορέα υποδοχής.

Απόλυση για όσους δεν εμφανιστούν στη νέα τους υπηρεσία

Σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν εμφανιστεί με υπαιτιότητά του στον φορέα υποδοχής κατά την ημερομηνία που ορίστηκε, εκδίδεται πράξη απόλυσης του υπαλλήλου και ανακαλείται η σχετική πράξη μετάταξης από το όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής.

Διευκρίνιση για τρίτεκνους

Διευκρινίζεται τέλος, ότι τρίτεκνοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα, εφόσον το συνολικό οικογενειακό φορολογητέο εισόδημά τους ετησίως, ανέρχεται σε ποσό έως και 45.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ