Κριτική στη Μέρκελ και από τον πρώην Γερμανό Υπουργό Οικονομικών - iefimerida.gr

Κριτική στη Μέρκελ και από τον πρώην Γερμανό Υπουργό Οικονομικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονη κριτική στη γερμανική κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ άσκησε ο πρώην υπ. Οικονομικών Χανς Άιχελ για επιφυλακτική στάση στη διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. "Η γερμανική φωνή έχει τεράστιο βάρος αντίστοιχο με το οικονομικό μας βάρος", είπε ο κ. Άιχελ στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σημείωσε ότι "η Ευρώπη περιμένει την ανάληψη ηγετικής ευθύνης από τη Γερμανία, αλλά δυστυχώς είμαστε πολύ επιφυλακτικοί".

Ο κ. Άιχελ τόνισε, επίσης, ότι η ΕΕ καθυστέρησε πολύ στην προώθηση του αναγκαίου συντονισμού της οικονομικής πολιτικής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης παράλληλα με τη θέσπιση του κοινού νομίσματος. Οι χώρες της Ευρωζώνης θα έπρεπε πολύ γρηγορότερα να αποκτήσουν μια συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική, είπε ο κ. Άιχελ. Τάχθηκε δε υπέρ του ευρωομολόγου, τη θέσπιση του οποίου θεωρεί θέμα χρόνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Μέρκελ Χανς Άιχελ Deutschlandfunk
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ