Πόσο έλιωσαν οι μεγάλοι παγετώνες με το πέρασμα των χρόνων [εικόνες] - iefimerida.gr

Πόσο έλιωσαν οι μεγάλοι παγετώνες με το πέρασμα των χρόνων [εικόνες]

Η κλιματική αλλαγή παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις: Πόσο έλιωσαν οι μεγάλοι παγε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη ευθύνεται για την άνοδο της στάθμης των θαλασσών και σοβαρές απώλειες παγετώνων στους πόλους της Γης. Ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολο να κατανοήσουμε το μέγεθος της καταστροφής αν δε δούμε τη διαφορά. Στις εικόνες που ακολουθούν φαίνεται πόσο άλλαξαν μεγάλοι παγετώνες των πόλων με το πέρασμα των χρόνων.

Το φωτογραφικό αφιέρωμα που δημοσίευσε το National Geographic, παρακολουθεί τους παγετώνες στους πόλους της Γης και παρατηρεί τη συγκλονιστική αλλαγή στο τοπίο καθώς λιώνουν οι πάγοι.

Η μεγαλύτερη καταστροφή παρατηρείται στον κόλπο Κολούμπια της Αλάσκα, όπου ο πάγος έχει μετατραπεί σε θάλασσα, αλλά και στη Σουηδία που τα καλυμμένα με πάγο τοπία, μέσα σε λιγότερο από 6 χρόνια έχουν μετατραπεί σε στεγνά βράχια και πράσινα λιβάδια.

Παγετώνας Κολούμπια, Κόλπος Κολούμπια Αλάσκα
Πόσο έλιωσαν οι μεγάλοι παγετώνες με το πέρασμα των χρόνων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Παγετώνας Σταιν, Σουηδία
Πόσο έλιωσαν οι μεγάλοι παγετώνες με το πέρασμα των χρόνων [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Παγετώνας Μπριτζ, Βρετανική Κολομβία
Πόσο έλιωσαν οι μεγάλοι παγετώνες με το πέρασμα των χρόνων [εικόνες] | iefimerida.gr 2



Η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη ευθύνεται για την άνοδο της στάθμης των θαλασσών και σοβαρές απώλειες παγετώνων στους πόλους της Γης. Ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολο να κατανοήσουμε το μέγεθος της καταστροφής αν δε δούμε τη διαφορά. Στις εικόνες που ακολουθούν φαίνεται πόσο άλλαξαν μεγάλοι παγετώνες των πόλων με το πέρασμα των χρόνων.Το φωτογραφικό αφιέρωμα που δημοσίευσε το National Geographic, παρακολουθεί τους παγετώνες στους πόλους της Γης και παρατηρεί τη συγκλονιστική αλλαγή στο τοπίο καθώς λιώνουν οι πάγοι.Η μεγαλύτερη καταστροφή παρατηρείται στον κόλπο Κολούμπια της Αλάσκα, όπου ο πάγος έχει μετατραπεί σε θάλασσα, αλλά και στη Σουηδία που τα καλυμμένα με πάγο τοπία, μέσα σε λιγότερο από 6 χρόνια έχουν μετατραπεί σε στεγνά βράχια και πράσινα λιβάδια

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ