Εντυπωσιακό αεροδρόμιο στην Κίνα βρίσκεται σε υψόμετρο 4.411 μέτρων [εικόνες] - iefimerida.gr

Εντυπωσιακό αεροδρόμιο στην Κίνα βρίσκεται σε υψόμετρο 4.411 μέτρων [εικόνες]

Εντυπωσιακό αεροδρόμιο στην Κίνα βρίεκται σε υψόμετρο 4.411 μέτρων [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην περιοχή Γκαρζί της επαρχίας Σετσουάν της Κίνας που αποτελεί δίοδο προς το Θιβέτ βρίσκεται το νέο αεροδρόμιο «Νταοτσενγκ Γιάντιγκ» που συνδύασε αμέσως το όνομά του με ένα ρεκόρ.
Αυτό με το μεγαλύτερο υψόμετρο, καθώς βρίσκεται στα 4.411 μέτρα και πρόκειται για το πολιτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται ψηλότερα από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο. Αυτό το ρεκόρ θέλουν να εκμεταλλευτούν οι Κινέζοι, ώστε να τονώσουν τον τουρισμό της περιοχής, αλλά κυρίως για να ελέγχουν αποτελεσματικότερα το γειτονικό Θιβέτ που τελεί υπό κινεζική κατοχή από το 1950.

Το αεροδρόμιο κόστισε στους Κινέζους περίπου 193 εκατομμύρια ευρώ και άφησε στη δεύτερη θέση το αεροδρόμιο Μπάγκντα του Θιβέτ που βρίσκεται σε ύψος 4.334 μέτρων. Σε τέτοια ύψη οι κινητήρες των αεροπλάνων δεν δίνουν μεγάλη ώθηση και απαιτείται μακρύς διάδρομος, ενώ οι επιβάτες ήδη προειδοποίησαν για πρόκληση ζαλάδων κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο και άλλα συμπτώματα που προκαλεί το υψόμετρο.
Προς το παρόν πραγματοποιείται μόνο μια πτήση ημερησίως, η οποία συνδέει το Νταοτσενγκ Γιάντιγκ με την Τσενγκντού και πρόκειται για ταξίδι που διαρκεί 65 λεπτά, ενώ αν γίνει οδικώς απαιτούνται δύο μέρες.
Στην περιοχή υπάρχουν κι άλλα μικρά αεροδρόμια, καθώς και η σιδηροδρομική γραμμή με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο, η οποία καταλήγει ως τη Λάσα, πρωτεύουσα του Θιβέτ. Η κυβέρνηση του Πεκίνου ξόδεψε 2,75 δισεκατομμύρια ευρώ για να την κατασκευάσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ