Δημοσίευμα της Guardian εξυμνεί τον «εορτασμό του σεξ στη Μόσχα» με τη λειτουργία του πρώτου ρωσικού μουσείου sex, που φέρει το όνομα Tochka G (δηλαδή «Σημείο G»)
Τα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνουν σοβιετικά προφυλακτικά, τεράστιους φαλλούς, σκίτσα που εξυμνούν το... spanking, ενώ το highlight της έκθεσης είναι ένας πίνακας της Vera Donskaya-Khilko που φέρει τον τίτλο «Wrestling» και απεικονίζει τον Ομπάμα και τον Πούτιν να μονομαχούν με τα υπερμεγέθη πέη τους.
Το μουσείο άνοιξε τις πόρτες του πριν από ένα μήνα σε έναν από τους κεντρικότερους και πιο τουριστικούς δρόμους της Μόσχας και έχει ήδη προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.
Μεταξύ άλλων στους διαδρόμους του μουσείου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν πίνακες με όργια, γοργόνες με διπλά στήθη και σερβιτόρους σε στύση που προσφέρουν κοκτέιλ, ενώ υπάρχει μεγάλη συλλογή με αγάλματα που απεικονίζουν ζώα να κάνουν σεξ, ερωτικά ξυλόγλυπτα από τη Γαλλία, φουσκωτές κούκλες σεξ, φαλλούς τελετουργιών από χώρες της Αφρικής, αλλά και γυάλινες προθήκες με εκθέματα από την εποχή της σοβιετικής ένωσης όπως κουτάκια βαζελίνης. Παράλληλα εντός μουσείου λειτουργεί και πωλητήριο (το μεγαλύτερο sex shop της Ρωσίας) από όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί από δονητές και μαστίγια μέχρι στολές για όσους θεωρούν kinky το σοβιετικό καθεστώς. Συγκεκριμένα το μουσείο πουλά στολές αεροσυνοδών της Aeroflot, σιδηροδρομικών υπαλλήλων από την εποχή του Σοβιέτ, αλλά και σοβιετικών αστυνομικών. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του μουσείου κ. Ντόνσκοι, ισχυρίζεται ότι οι στολές των αστυνομικών και των δικαστών του Σοβιέτ είναι αυτές που πουλάνε περισσότερο γιατί όπως λέει ο ίδιος «είναι λίγο φετιχιστικές γιατί ο κόσμος τις φοβάται»
Πάντως ο ιδρυτής του μουσείου ο κ. Ντόνσκοι ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να προβοκάρει, ούτε τον ενδιαφέρει η γνώμη των Ρώσων, αλλά θέλει να κάνει μια δική του δήλωση για τον περιορισμό της ανθρώπινης ελευθερίας. Μάλιστα επιτίθεται στην ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας που ο ίδιος εκτιμά πως έχει αποκτήσει υπερβολικά μεγ΄λη δύναμη μετά την πτώση του κομουνισμού.
Ήδη οι αντιδράσεις για την λειτουργία του μουσείου είναι κάτι παραπάνω από έντονες τόσο από την εκκλησία όσο και από τον Δήμαρχο Μόσχας
Διαβάστε το άρθρο της Guardian εδώ