Τσίπρας: «Ναι» στη στενή συνεργασία με την Ρωσία- Θα πάει στη Μόσχα τον Οκτώβριο - iefimerida.gr

Τσίπρας: «Ναι» στη στενή συνεργασία με την Ρωσία- Θα πάει στη Μόσχα τον Οκτώβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Ρωσίας τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με την επικεφλής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι θετικός σε διακρατικές συμφωνίες.

Ο κ. Τσίπρας, ανέλυσε στην Βαλεντίνα Ματβιένκο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την πολιτική βούληση για ανάπτυξη των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, θέση που συμμερίζεται και η Ρωσίδα πολιτικός.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει διαφορετική προσέγγιση από την κυβέρνηση όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, ωστόσο υπογράμμισε πως είναι θετικός στις διακρατικές συνέργειες που μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και τη διμερή συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του δεν ζητά και δεν πρόκειται να εξαρτήσει την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία από τις θέσεις που εκφράζουν τρίτες πλευρές, όπως η ΕΕ. «Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και έτσι θα μείνει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους και θα ζητά την άδεια τρίτων για να συνεργαστεί με άλλες χώρες», διευκρίνισε.

Τέλος, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Οκτώβριο τη Μόσχα.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ