«Δεν αρκεί η σωτηρία της Ελλάδας για να σωθεί η Ευρωζώνη» - iefimerida.gr

«Δεν αρκεί η σωτηρία της Ελλάδας για να σωθεί η Ευρωζώνη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν βλέπουν φως στο τούνελ της κρίσης που ταλανίζει το Ευρώ κορυφαίοι οικονομολόγοι, καθώς αμέτρητα είναι πλέον τα σχέδια που έχουν συζητηθει και κρίθηκαν τελικά ακατάλληλα, τρομάζοντας τους επενδυτές.

Μάλιστα, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του CNBC, μια πιθανή συμφωνία για επίλυση της κρίσης του Ευρώ μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, καθώς οι ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν δείξει ότι αδυνατούν να σταματήσουν τη διάδοση της κρίσης χρέους στην Ευρωπαϊκή Ζώνη.

«Η συνεχιζόμενη αποτυχία των ευρωπαίων αξιωματούχων να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας και οι αυξανόμενες ενδείξεις ότι ισχυρότερες οικονομίες όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας να παρασύρονται στην κρίση, μπορεί να σημάνουν την αρχή του τέλους για μία ενιαία νομισματική μονάδα στην Ευροζώνη στην τωρινή της μορφή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εξέχων οικονομολόγος Jonathan Loynes.

Σύμφωνα με το άρθρο οι επενδυτές πρέπει να πειστούν να αποδεχτούν τις απώλειες και να πείσουν τον κόσμο να αγοράσει ξανά.«Στη θεωρία μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να επαναγοραστεί, πολύ φθηνά. Ακόμη όμως και αν κάτι τέτοιο γινόταν, θα έλυνε την τωρινή κρίση ή μια πιθανή επόμενη;» αναρωτιέται ο κορυφαίος οικονομολόγος.

Η λύση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας πιθανότατα δεν θα σταματήσει τη μετάδοση της κρίσης, γι'αυτο το σχέδιο πρέπει να είναι πλήρως ικανό να τεθεί σε εφαρμογή και στην Ιταλία και στην Ισπανία. Γερμανοί και Βορειο-ευρωπαίοι όμως δε προτίθενται να συμφωνήσουν σε ένα τέτοιο πλάνο, υποστηρίζει ο οικονομολόγος καθώς το χρέος της Ιταλίας ειναι δεκαπλάσιο της Ελλάδος.

«Είχαμε πει πρίν ένα χρόνο μόλις ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες διάσπασης ή αλλαγής της δομής της Ευρωζώνης για τα επόμενα 5 χρόνια.Εάν τα πρόσφατα γεγονότα δεν επιλυθουν, οι αλλαγές αυτές ίσως να έρθουν νωρίτερα απ' ότι ειχαμε προβλέψει.» Μήπως έρχεται το τέλος του Ευρώ;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ