Η NASA ζητεί στους Αμερικανούς να... ξαπλώσουν επί 70 ημέρες και τους δίνει 3.500 δολάρια το μήνα - iefimerida.gr

Η NASA ζητεί στους Αμερικανούς να... ξαπλώσουν επί 70 ημέρες και τους δίνει 3.500 δολάρια το μήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mια... ξεκούραστη έρευνα κάνει η NASA, η οποία έχει αρχίσει από το 2008 και το νέο της πρόγραμμα λειτουργεί ξανά φέτος. Η μελέτη αυτή των επιστημόνων μπορεί να αποφέρει σε όσους συμμετάσχουν έως και 3.500 δολάρια το μήνα, αρκεί αυτοί να παραμείνουν ξαπλωμένοι για 70 ημέρες.

Προκείται για έρευνα, στην οποία θα μελετηθεί πώς η μικρο-βαρύτητα επιδρά στο ανθρώπινο σώμα.
Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος μόνο Αμερικανοί πολίτες ή κάτοικοι Αμερικής, οι οποίοι θα βρεθούν στο «Johnson Space Centre» του Χιούστον. Εκεί θα μείνουν επί δύο εβδομάδες αρχικά ώστε να παρατηρηθεί πώς αντιδρά το σώμα τους στις καθημερινές δραστηριότητες.
Επειτα, τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα των 70 ημερών, κατά τη διάρκεια του οποίου ο «εργαζόμενος» θα παραμείνει στο κρέββατι - ντουσιέρα που θα τον διατηρεί καθαρό. Ο φωτισμός θα διαρκεί 16 ώρες το 24ωρο, θα έχει απεριόριστη πρόσβαση σε τηλεόραση και στον υπολογιστή, ενώ θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις και να τρώει ό,τι ζητήσει, αρκεί να διατηρεί το βάρος του σταθερό.
Μόλις, ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των 70 ημερών, ο εθελοντής θα μπει σε περίοδο αποκατάστασης που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Το ίδιο πρόγραμμα είχε λειτουργήσει και το 2008.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ