Τουρκικά αεροσκάφη κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο της Συρίας – Παραβίασε τον εναέριο χώρο - iefimerida.gr

Τουρκικά αεροσκάφη κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο της Συρίας – Παραβίασε τον εναέριο χώρο

Τουρκικά αεροσκάφη κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο της Συρίας – Παραβίασε τον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειροτερεύουν οι σχέσεις μεταξύ Αγκυρας και Δαμασκού. Οπως δήλωσαν οι Τούρκοι, πολεμικά αεροσκάφη κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο της Συρίας, το οποίο είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας.

Το γεγονός ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος ανέφερε πως οι πιλότοι του ελικοπτέρου έλαβαν επανειλημμένες προειδοποιήσεις όταν διαπιστώθηκε πως βρίσκονταν 2 χλμ. εντός του εναέριου χώρου της Τουρκίας. Οταν δεν συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες, το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από πολεμικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα πάντα με τον Αρίντς, το ελικόπτερο έπεσε σε συριακό έδαφος και για αυτό η τουρκική πλευρά δεν είχε πληροφορίες για την τύχη των πιλότων. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που κάποτε ήταν σύμμαχοι, έχουν επιδεινωθεί με το ξέσπαμα του εμφυλίου στη χώρα. Η Τουρκία έχει επιχειρηματολογήσει πολλές φορές υπέρ μία πτώσης του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα το Συριακό Παρατηρητήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει πως ένα ελικόπτερο έπεσε κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και οι αντάρτες έπιασαν τον ένα πιλότο, ενώ αγνοείται η τύχη του δεύτερου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ