To νέο Audi A3 Cabriolet είναι ακόμα πιο premium - iefimerida.gr

To νέο Audi A3 Cabriolet είναι ακόμα πιο premium

To νέο Audi A3 Cabriolet είναι ακόμα πιο premium
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη μαλακή του οροφή κλειστή το καινούργιο Audi A3 Cabriolet μοιάζει πάρα πολύ με το τετράθυρο A3 Sport Sedan, ενώ μόλις ανοίξει, φυσικά ηλεκτρικά σε 18 δεύτερα και με ταχύτητες μέχρι και 50 χλμ./ ώρα, διαπιστώνει κανείς πως το νέο αμάξωμα των τριών όγκων έχει τονώσει ακόμα περισσότερο τον έτσι κι αλλιώς premium χαρακτήρα του.

Η επιλογή των 3 όγκων έναντι των 2 της προηγούμενης γενιά έχει βέβαια αντίκτυπο και στις εξωτερικές του διαστάσεις, καθώς το μήκος του έφτασε τα 4,42 μέτρα (+18 ολόκληρα εκατοστά), ενώ με 2,60 μέτρα το μεταξόνιό του είναι αυτό της τρίθυρης εκδοχής του μικρο-μεσαίου Audi. Έτσι στις δύο ανεξάρτητες πίσω θέσεις του μπορούν να καθίσουν ενήλικες ακόμα και για πολλά χιλιόμετρα, ενώ πολύ καλή τιμή για ανοιχτό μοντέλο αυτής της κλάσης είναι και τα 287 λίτρα του πορτμπαγκάζ (+60 από την προηγούμενη γενιά), ειδικά από τη στιγμή που δεν επηρεάζονται από τη θέση της οροφής.

Ο διάκοσμος δεν διαφοροποιείται από αυτόν των κλειστών Α3, κάτι που ισχύει και για τον εξοπλισμό, τόσο της άνεσης όσο και της ασφάλειας, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει αρχικά δύο κινητήρες βενζίνης: τον 1.4 TFSI με τους 140 ίππους και το σύστημα απομόνωσης των κυλίνδρων και τον αντίστοιχο 1.8 με τους 180 ίππους και το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων. Το τελευταίο θα είναι στάνταρ και στο S3 Cabrio των 300 ίππων που θα ακολουθήσει στην πορεία –το οποίο θα είναι διαθέσιμο και ως quattro- ενώ θα χρεώνεται επιπλέον σε συνδυασμό τόσο με τον 1.4 TFSI όσο και με τον diesel 1.6 TDI των 110 ίππων.

Οι πωλήσεις του νέου Audi A3 Cabriolet θα αρχίσουν την άνοιξη που μας έρχεται, ενώ η τιμή του στη Γερμανία, που θα ξεκινά από τις 31.700 ευρώ, μας δίνει την εικόνα και για την ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ