Διαμαντοπούλου κατά Μπιρμπίλη για αποκρατικοποιήσεις - iefimerida.gr

Διαμαντοπούλου κατά Μπιρμπίλη για αποκρατικοποιήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μην συζητούν τα περί αποκρατικοποιήσεων δημοσίως οι υπουργοί, ζήτησε σήμερα η Άννα Διαμαντοπούλου, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της iefimerida.gr, που είχε προαναγγείλει δημόσια παρέμβαση της υπουργού Παιδείας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της iefimerida.gr, όταν η κ. Διαμαντοπούλου διάβασε τη συνέντευξη της Τίνας Μπιρμπίλη στα ΝΕΑ, που τασσόταν υπέρ της διατήρησης του δημοσίου ελέγχου στη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας είχε ζητήσει να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη βούλησή της για αποκρατικοποιήσεις (όπως δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός στην Ευρώπη) ειδάλλως θα έβγαινε η ίδια και θα διαφοροποιείτο από τα όσα είπε η υπουργός Περιβάλλοντος.

Έτσι, σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε την ανάγκη να συμφωνήσουν όλοι οι υπουργοί άμεσα για τα περιουσιακά στοιχεία που θα αξιοποιηθούν από τον τομέα τους. "Φωτογραφίζοντας" την Τίνα Μπιρμπίλη, η Άννα Διαμαντοπούλου επισήμανε με νόημα: "Εκτιμώ ότι και στο χώρο των αποκρατικοποιήσεων, όπως και σε όλα τα θέματα, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στη λίστα, δηλαδή τις επιλογές που θα γίνουν, είτε όσον αφορά στην πώληση, είτε την αξιοποίηση και να παρουσιάσουμε γρήγορα και με πειστικό τρόπο τις διαδικασίες. Η δημόσια συζήτηση για το αν συμφωνούμε στο ένα ή στο άλλο ή αν ο κάθε υπουργός έχει έναν δικό του χώρο στον οποίο λέει «μην αγγίζετε» δεν είναι δυνατόν να μας οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα", είπε χαρακτηριστικά. Και... συνέχισε:

«Η κυβέρνηση, οι υπουργοί δεν είναι think tank να συζητά δημοσίως, και αν πρέπει, και δεν πρέπει, και τι θα γίνει. Η χώρα είναι σε μία εξαιρετικά δύσκολη θέση και αν δεν μπορέσουμε με πειστικό τρόπο να παρουσιάσουμε στις ημερομηνίες που πρέπει, και έχουμε μπροστά μας όλες αυτές τις δεσμεύσεις, οι εξελίξεις θα είναι πολύ πιο αρνητικές από ό,τι φαντάζεται ο καθένας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ