Reuters: Η κυβέρνηση πρέπει να απολύσει αυτούς που προσέλαβε για πολιτικές σκοπιμότητες - iefimerida.gr

Reuters: Η κυβέρνηση πρέπει να απολύσει αυτούς που προσέλαβε για πολιτικές σκοπιμότητες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαστάσεις έχουν πάρει τα επεισόδια του πρωινού της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεταξύ σχολικών φυλάκων και των ΜΑΤ, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters να υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση πρέπει να απολύσει αυτούς που προσέλαβε για να τους ελέγχει πολιτικά».
Σε δημοσίευμα του, το Reuters αναφέρει πως «οι καθηγητές ξεκίνησαν απεργία κατά των απολύσεων στο δημόσιο και την κινητικότητα» και αναφέρεται αναλυτικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι «η Αθήνα θα τα βρει σκούρα με το σχέδιο της για συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, καθώς αντιδρούν πεισματικά τα συνδικάτα».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας το απεργιακό «μπαράζ» που έχει προγραμματιστεί, το πρακτορείο τονίζει πως «οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα είναι ένα ευαίσθητο θέμα στην χτυπημένη από την κρίση χώρα, όπου η ανεργία έχει χτυπήσει το 28% των εργαζομένων και τα επίπεδα φτώχειας έχουν ανέβει αρκετά».Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει πως «οι ξένοι δανειστές έχουν προειδοποιήσει πως τα δισ. ευρώ τα οποία πληρώνουν για βοήθεια στην Ελλάδα για να συνεχίσει να επιβιώνει, δεν μπορούν να συνεχιστούν εάν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις στο διεφθαρμένο κράτος, όπου οι προσλήψεις πολύ γίνονταν για να ασκείται πολιτική επιρροή».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ