Φοβούνται νέα υπόθεση «Ντουζόν» στη Ζάκυνθο μετά το φόνο του 19χρονου - iefimerida.gr

Φοβούνται νέα υπόθεση «Ντουζόν» στη Ζάκυνθο μετά το φόνο του 19χρονου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Ζάκυνθο η δολοφονία 19χρονου Βρετανού από οδηγό ταξί τα ξημερώματα στην περιοχή του Λαγανά. Η υπόθεση μάλιστα θυμίζει πολύ το περιστατικό στη Μύκονο με τη στυγερή δολοφονία από μπράβους του 20χρονου Αυστραλού, Ζαμίτ Ντουζόν. Παράλληλα οι ντόπιοι υποστηρίζουν πως το περιστατικό είναι η απόλυτη δυσφήμιση για το νησί, καθώς οι μισοί από τους 700.000 τουρίστες που καταφθάνουν κάθε καλοκαίρι στη Ζάκυνθο είναι από την Αγγλία.

Οι κάτοικοι μάλιστα φοβούνται ότι νεαροί Βρετανοί μπορεί να θελήσουν να πάρουν εκδίκηση από τους οδηγούς ταξί και τις επόμενες ήμερες να έχουμε και άλλα περιστατικά βίας, γι αυτό και η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα ο άτυχος νεαρός μαζί με τους τέσσερις φίλους του διαπληκτίστηκαν με δύο ταξιτζήδες, που εκείνη την ώρα ήταν σταθμευμένοι στον δρόμο. Όπως υποστήριξε ο δράστης, αυτός ο συνάδελφός του ενοχλήθηκαν γιατί οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες τους ενοχλούσαν με λέιζερ. Λίγο αργότερα ο δράστης πήρε ένα μαχαίρι που είχε μέσα στο ταξί και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Ο 19χρονος Βρετανός Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαιριά στην καρδιά, ενώ οι φίλοι του φέρουν τραύματα στην κοιλιά, στην πλάτη και σε όλο τους το σώμα.

Αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή ο δράστης μαζί με τον φίλο του εξαφανίστηκαν και πέταξαν το μαχαίρι στη θάλασσα. Τρεις ώρες αργότερα, στις 6.30 το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο ταξιτζή στο σπίτι του και λίγο αργότερα το φίλο του ως συνεργό, γιατί όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, παρακολουθούσε όλα όσα συνέβαιναν, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να σταματήσει τον συνάδελφό του, αλλά και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν μαζί.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης με αφορμή το περιστατικό δήλωσε «είναι πλέον ανάγκη να επανεξετάσουμε την ποιότητα του τουρισμού που επιθυμούμε ως χώρα». Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ υποστήριξε «ξέρετε τι συμβαίνει στη Ζάκυνθο και ειδικά στην περιοχή του Λαγανά, που μαζεύονται συγκεκριμένοι τουρίστες για να διασκεδάσουν και να κάνουν πράγματα που δεν κάνουν στη χώρα τους. Πρόκειται για συγκεκριμένη ποιότητα, και ήταν επόμενο να συμβεί το μοιραίο».

Σημείωσε ότι το γεγονός είναι απόλυτα καταδικαστέο και ότι αυτό που συνέβη δεν ανταποκρίνεται στην τοπική κοινωνία. Ο δήμαρχος Ζακύνθου εκτίμησε δε ότι το ατυχές περιστατικό δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στον τουρισμό, ενώ κατήγγειλε έλλειψη προσωπικού στην αστυνομία. «Η αστυνομία δεν έχει ούτε καύσιμα για τα αμάξια, και εμείς έχουμε μόνο 5 δημοτικούς για φύλαξη» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ