Ραντεβού για ποδηλατάδα ώστε να μη... λιώσουν οι πάγοι της Αρκτικής - iefimerida.gr

Ραντεβού για ποδηλατάδα ώστε να μη... λιώσουν οι πάγοι της Αρκτικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα συμμετείχε την Κυριακή στην παγκόσμια ποδηλατοδράση της Greenpeace. Το ραντεβού για την ποδηλατάδα είχε δοθεί στις 5.30μ.μ. στο Σύνταγμα κι η βόλτα κατέληξε στον Μπάτη Παλαιού Φαλήρου, με σκοπό τη λήψη μίας ομαδικής φωτογραφίας που θα κάνει το γύρο του κόσμου.

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο ραντεβού, στο οποίο συμμετέχουν 101 πόλεις στον κόσμο και το μήνυμα που θέλει να περάσει η Greenpeace είναι η σπουδαιότητα της προστασία της Αρκτικής, καθώς απειλείται από μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, γεγονός που επηρεάζει το κλίμα της Γης.

Παράλληλα, σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, αρχίζει η εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο κι η έναρξή της συνδυάζεται με την ποδηλατοδράση.

Μόλις τερματίσουν οι ποδηλάτες θα ακολουθήσει η μουσική εκδήλωση του ραδιοφωνικού σταθμού Εν Λευκώ 87,7 και του παραγωγού, Νίκου Δρογώση.

«Η εμμονή σε όλο και περισσότερο πετρέλαιο έχει φέρει τον πλανήτη ένα βήμα πριν την αμετάκλητη καταστροφή, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει άλλες επιλογές, όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και ένας πιο βιώσιμος τομέας μεταφορών με επίκεντρο τον άνθρωπο - και όχι το αυτοκίνητο» ανέφερε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace και πρόσθεσε: «Παράλληλα, αυτό που συμβαίνει στην Αρκτική μοιάζει ιδιαίτερα οικείο και στην Ελλάδα: άπληστες επιχειρήσεις και ανεύθυνοι πολιτικοί θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και τις ζωές μας προς χάριν του βραχυπρόθεσμου κέρδους, αγνοώντας το συλλογικό συμφέρον.

Συνεπώς, η Αρκτική βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της άμυνας και ανάγεται σε σύμβολο για ένα ασφαλέστερο και καθαρότερο μέλλον με περισσότερη ευημερία για όλους».

Ο πάγος της Αρκτικής αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα, σταθεροποιώντας το κλίμα της Γης και διατηρώντας την έτσι "δροσερή". Ωστοσο, τα θαλάσσια παγόβουνα έχουν μειωθεί κατά 57% τα τελευταία 30 χρόνια και η κύρια αιτία είναι η καύση πετρελαίου και άλλων ορυκτών καυσίμων. Οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης θα επηρεάσουν και την Ελλάδα, καθώς θα χάσει το εύκρατο κλίμα της.

Σύμφωνα με την Greenpeace, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες επιθυμούν το λιώσιμο των πάγων, ώστε να ψάξουν πιο εύκολα για πετρέλαιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ