Οι προληπτικοί πιθανότατα έχουν ήδη σκίσει τη συγκεκριμένη σελίδα από το ημερολόγιό τους. Οι πιο «βαριές» περιπτώσεις, έμειναν όλη ημέρα στο σπίτι τους, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, για να αποφύγουν τη γρουσουζιά που προκαλεί η Παρασκευή και 13 σύμφωνα με το θρύλο. Οι πολίτες κάποιων χωρών βέβαια, δεν το παρατήρησαν καν. Γιατί ο κάθε λαός τρέμει ένα διαφορετικό αριθμό που φέρνει κακοτυχία.
Για παράδειγμα οι Κινέζοι δεν θέλουν να ακούσουν καν το τέσσερα. Κυριολεκτικά, αφού η προφορά της λέξης στη γλώσσα τους μοιάζει με εκείνη του θανάτου. Για αυτό πολλά κτίρια στη χώρα δεν έχουν τέταρτο όροφο- από τον τρίτο πηγαίνουν στον πέμπτο- όπως υπάρχουν κτίρια στις ΗΠΑ χωρίς 13ο.
Για τους ίδιους λόγους οι Γιαπωνέζοι τρέμουν το εννιά, αφού ακούγεται όπως η λέξη μαρτύριο ή βασανιστήριο. Οι Ιταλοί από την άλλη έχουν τους λόγους τους να φοβούνται όταν πέφτει Παρασκευή η 17η του μηνός. Ο λατινικός αριθμός XVII μπορεί να σχηματίσει τη λέξη που στα λατινικά μεταφράζεται ως «τελειώνει η ζωή μου».
Στο Αφγανιστάν από την άλλη έχουν τα θέματά τους με το 39. Ο αριθμός υποτίθεται πως μεταφράζεται ως «morda-gow», δηλαδή νεκρή αγελάδα, αλλά είναι και αργκό για τον προαγωγό. Οπότε όταν οι Αφγανοί βλέπουν πινακίδα αυτοκινήτου με τον αριθμό 39, απλά αλλάζουν δρόμο.
Το κλασικό 666. Ο «αριθμός του θηρίου» σύμφωνα με την Αποκάλυψη αποτελεί πηγή φόβου για τους βαθιά θρησκευόμενους Χριστιανούς. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως και η φοβία για την Παρασκευή και 13 έχει αντίστοιχες καταβολές. Σύμφωνα με τους ιστορικούς προήλθε από το γεγονός ότι ο Ιούδας ήταν ο 13ος καλεσμένος στο Μυστικό Δείπνο και στο ότι Παρασκευή ήταν η ημερα σταύρωσης του Ιησού.
Πηγή: National Geographic