Ο Ελληνας Ανδρέας Ζαπατίνας έχει σχεδιάσει τα κινέζικα SUV της Changan - iefimerida.gr

Ο Ελληνας Ανδρέας Ζαπατίνας έχει σχεδιάσει τα κινέζικα SUV της Changan

Ο Έλληνας Ανδρέας Ζαπατίνας έχει σχεδιάσει τα κινέζικα SUV της Changan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ανδρέα Ζαπατίνας δεν είναι άγνωστος στον κύκλο των σχεδιαστών αυτοκινήτων. Έχει εργαστεί στον όμιλο της Fiat (σε αυτόν πιστώνεται η Alfa Romeo 147), στη BMW και στη Subaru, όπου ήταν ο επικεφαλής του τμήματος design, ενώ τώρα είναι υπεύθυνος για την εμφάνιση των τζιπ της Changan. Του S5, που είναι το κόκκινο στις φωτογραφίες μας και του S95, που είναι πρωτότυπο, με φουτουριστική εμφάνιση και πίσω μέρος που θυμίζει Volvo V40.

Ποια είναι η Changan; Κατά δήλωση του προέδρου της και υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ΚΚΚ είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας με συνολικά 16 εργοστάσια σε 6 πόλεις της αχανούς χώρας και με προοπτικές επέκτασης της παραγωγής της και έξω από αυτήν. Το πλάνο αυτό εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπτυξής της που έχει το όχι ιδιαίτερα ευφάνταστο όνομα 3310, το οποίο αποκαλύπτει τις προτεραιότητές της: το πρώτο 3 είναι η επέκτασή της στις 3 μεγάλες αγορές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ινδίας, το δεύτερο συμβολίζει αυτές της Βραζιλίας, της Ρωσίας και του Ιράν, ενώ το 10 που ακολουθεί τις σαφώς μικρότερες της Αλγερίας, της Χιλής, του Περού, της Κολομβίας, της Ουκρανίας και άλλων 5 χωρών όπου οι Κινέζοι φιλοδοξούν τα μοντέλα τους να γίνουν δημοφιλή. Άλλωστε το σλόγκαν της μάρκας είναι το Changan drives the world...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ