Τετ α τετ Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει αξιολόγησης από την Τρόικα και εκλογικού νόμου - iefimerida.gr

Τετ α τετ Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει αξιολόγησης από την Τρόικα και εκλογικού νόμου

Τετ α τετ Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει αξιολόγησης από την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση ενόψει της άφιξης της Τρόικα θα έχουν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Σήμερα εξάλλου ο κ.Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και θα του θέσει το θέμα του πολιτικού χρήματος και του εκλογικού νόμου.

Το θέμα του εκλογικού νόμου και του πολιτικού χρήματος θα συζητηθεί στην εφ' όλης της ύλης συνάντηση που θα έχουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις.

Οπως αναφέρει και το real ο κ.Βενιζέλος θα δεχθεί τον κ. Μιχελάκη στο υπουργείο Εξωτερικών και θα ταχθεί υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ώστε το μπόνους των 50 εδρών να μοιράζεται μεταξύ των κομμάτων που θα δηλώσουν προεκλογικά ότι θα συμμετάσχουν σε κυβερνητικό σχηματισμό.

Την ίδια ώρα η Χαριλάου Τρικούπη φέρεται να έχει «ενστάσεις» για τον εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση, πολύ περισσότερο που άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη συμφωνούν στην αλλαγή του, όπως ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός (γεγονός που από πολλούς εκτιμάται και ως «φλερτ» για το χρίσμα και από τη ΝΔ) και άλλα είναι αντίθετα, όπως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Ο Ευ. Βενιζέλος, επίσης, όπως αποκαλύπτει το Real.gr, αναμένεται να ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών τον έλεγχο των οικονομικών όλων των κομμάτων από εταιρείες, όπως θα πράξει ο ίδιος στο ΠΑΣΟΚ, ώστε σε τυχόν άρνηση να δικαιολογήσει την απόφασή του να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για τα οικονομικά επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.

φωτογραφία: fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ