ΔΝΤ: Αξιέπαινη η πρόοδος της Ελλάδας αλλά απομένουν να γίνουν πολλά στο διαρθρωτικό τομέα - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Αξιέπαινη η πρόοδος της Ελλάδας αλλά απομένουν να γίνουν πολλά στο διαρθρωτικό τομέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 23 Σεπτεμβρίου φθάνουν τελικά στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας. Σύμφωνα με πηγή του Ταμείου, θα προηγηθεί η επίσκεψη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.

Οπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον, ο Πολ Τόμσεν παραμένει επικεφαλής.

Ουδέν σχόλιο για τα περί «έκθεσης - κόλαση»

Στην ερώτηση αν υιοθετεί την άποψη ότι η επόμενη έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα θα είναι «κόλαση», ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τι θα περιέχει η έκθεση.

Όπως πάντως επεσήμανε, σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση του Ιουλίου, η Ελλάδα έχει κάνει «αξιέπαινη πρόοδο» για τη μείωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών, ωστόσο όπως σημείωσε, απομένουν να γίνουν πολλά στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών.

Σε άλλη ερώτηση για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με την καταγραφή του πρωτογενούς πλεονάσματος και ότι μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί για την ελάφρυνση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κ. Ράις δεν θέλησε και πάλι να κάνει κανένα σχόλιο, ούτε και αν το πλεόνασμα επιφέρει νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Όλοι μας, είπε, επιδιώκουμε να ξεπεραστεί η κρίση, να βελτιωθεί η ανάπτυξη και να βοηθήσουμε τους ανέργους, κάτι που επανάλαβε και σε άλλη ερώτηση για το θέμα της ανεργίας, λέγοντας ότι το ΔΝΤ προβληματίζεται γι' αυτό το θέμα.

Στο τέλος της ημέρας, επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, οι προσπάθειές μας έχουν στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.

Σε ερώτηση για τη δέσμευση των Ευρωπαίων όσον αφορά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν την Ελλάδα, παρέχοντας επαρκή στήριξη, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα εφαρμόζει το συμφωνηθέν πρόγραμμα. Ο κ. Ράις, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι κατά τη συζήτηση της αναθεώρησης θα εξεταστούν οι εξελίξεις επί του ζητήματος και "θα δούμε που βρισκόμαστε".

Τέλος, σε ερώτηση για την Κύπρο ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει για να συζητήσει την πρώτη έκθεση του Ταμείου, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα ΔΝΤ τρόικα Πόλ Τόμσεν Τζέφρι Ράις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ