Ο χάκερ έκλεψε προσωπικά δεδομένα 2 εκατομμυριών πελατων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία - iefimerida.gr

Ο χάκερ έκλεψε προσωπικά δεδομένα 2 εκατομμυριών πελατων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Vodafone Γερμανίας, χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε έναν από τους σέρβερ της και έκλεψε τα προσωπικά δεδομένα περίπου δύο εκατομμυρίων πελατών της.

Ο δράστης είχε πρόσβαση σε διευθύνσεις, ονόματα, και τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς όμως να έχει πρόσβαση σε κωδικούς, αριθμούς ασφάλειας η δεδομένα συνδέσεων.

Η εταιρεία δήλωσε πως αυτά τα δεδομένα δεν θα είναι καθόλου χρήσιμα στο δράστη.

"Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα για να αποκτήσει κανείς άμεσα πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτών που εθίγησαν από την παραβίαση" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Παράλληλα η Vodafone προειδοποίησε τους πελάτες της ότι με τις λεγόμενες επιθέσεις "phising" ή με ψεύτικα e-mails, εγκληματίες θα προσπαθησουν να αποκτήσουν όλο και περισσότερες πληροφορίες για κωδικούς και πιστωτικέςκάρτες, ενώ δήλωσε ότι συνεργάζεται με την αστυνομίαγια την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και πως οι θύρες που χρησιμοποίησε ο δράστης για να αποκτήσει πρόσβαση στον σέρβερ έχουν ήδη σφραγιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ