Νεκρός ο αδελφός του πρωθυπουργού του Αφγανιστάν - iefimerida.gr

Νεκρός ο αδελφός του πρωθυπουργού του Αφγανιστάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δολοφονήθηκε ο ετεροθαλής αδερφός του πρωθυπουργού του Αφγανιστάν, Αχμέτ Γουαλί Καρζάι από τον σωματοφύλακα του. Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν δήλωσε «ότι είναι μια απώλεια για όλο τον Αφγανό λαό».

Αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο Αχμέτ Γουαλί Καρζάι δολοφονήθηκε στην κατοικία του στην πόλη Κανταχάρ από τον σωματοφύλακα του, την περασμένη Τρίτη.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, δήλωσε: « σε όλα τα σπίτια του Αφγανιστάν, ο καθένας από εμάς υποφέρει και η μοναδική μας ελπίδα είναι, ότι Θεού θέλοντος θα απομακρύνουμε τον πόνο από τον λαό του Αφγανιστάν και θα φέρουμε ειρήνη και σταθερότητα».

Ο ετεροθαλής αδερφός του Αφγανού προέδρου, ήταν η ισχυρή φωνή της αντιπολίτευσης και συχνά εξαπέλυε μύδρους εναντίον της Αφγανικής κυβέρνησης και κατέκρινε τα λάθη της. Ήταν επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής Κανταχάρ, και είχε αρχίσει να θεωρείται από τους επικίνδυνους αντιπάλους της κυβέρνησης.

Είχε κατηγορηθεί ότι άνηκε στο μισθολόγιο της CIA και ότι ήταν αναμεμειγμένος σε εμπόριο ναρκωτικών. Είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία που του είχαν προσάψει, και ο πρωθυπουργός τον είχε υπερασπιστεί πολλές φορές, αντικρούοντας τις όποιες κατηγορίες είχαν προσάψει στον αδελφό του.

Ο Αχμέτ Γουαλί Καρζάι ήταν πατέρας πέντε παιδιών με το μικρότερο παιδί του να είναι μόλις ενός μήνα. «Είναι μόλις ενός μήνα παιδί το οποίο δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του. Πόσα ορφανά και χήρες θα δημιουργηθούν ακόμα σε αυτή την χώρα;» δήλωσε η Ραντζίνα Χαμίντι, σύζυγος του νεκρού πολιτικού.

Ο Αχμέτ Γουαλί Καρζάι, είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα απόπειρας δολοφονίας. Τον Μάιο του 2009, η αυτοκινητοπομπή του είχε παγιδευτεί με χτυπήματα από ρουκέτες και αυτόματα όπλα στην ανατολική επαρχία της Νανγκαρχάρ . ένας σωματοφύλακας του είχε σκοτωθεί τότε. Αυτή η επίθεση ήταν η δεύτερη σε διάστημα δύο μηνών, όταν νωρίτερα τέσσερις Ταλιμπάν καμικάζι επιτέθηκαν στο γραφείο του στην πολιτεία του Κανταχάρ σκοτώνοντας δεκατρείς πολίτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ