Πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ η Παιδεία - Απεργιακό τσουνάμι υπόσχονται οι εκπαιδευτικοί - iefimerida.gr

Πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ η Παιδεία - Απεργιακό τσουνάμι υπόσχονται οι εκπαιδευτικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολιτευσης βρέθηκε η Παιδεία κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για συντονισμό των μαθητών με τον αγώνα των καθηγητών τους έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, ενώ οι εκπαιδευτικοί σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν έκαναν λόγο για απεργιακό τσουνάμι που έρχεται.

Από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε την επαναπρόσληψη των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κάλεσε γονείς και μαθητές να στηρίξουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Το κάλεσμα του κ. Τσίπρα για συντονισμό μαθητών καθηγητών προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της κυβέρνησης η οποία δια μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι συμπεριφέρεται σαν «πρόεδρος 15μελους παλαιάς κοπής».

Την ίδια ώρα, οι πρόεδροι των σωματείων καθηγητών, δασκάλων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν κάλεσαν για μια ακόμη φορά τους γονείς και τους μαθητές να συστρατευθούν σε κοινό μέτωπο μαζί τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές της δευτοροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενώ 48-ωρη απεργία για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγείλλει οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Η απόφαση των δασκάλων για το είδος των κινητοποιήσεων που θα κάνουν αναμένεται να ληφθεί την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ διαφορετικές εκτιμήσεις για τα κενά στα σχολεία που καταγράφονται δίνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Παιδείας.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κάνει λόγο για 5.246 μόνο στα δημοτικά σχολεία, ενώ πηγές του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ κάνουν λόγο για μόλις 45 έναντι 3.500 πέρυσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ