Καβγάς Κωνσταντοπούλου - Βενιζέλου στη Βουλή για τη Συρία - iefimerida.gr

Καβγάς Κωνσταντοπούλου - Βενιζέλου στη Βουλή για τη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέος καβγάς ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή αυτή τη φορά τη Συρία. Πρωταγωνιστές Ευάγγελος Βενιζέλος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό Εξωτερικών λέγοντάς του ότι χρησιμοποίησε τα ανθρώπινα δικαιώματα για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή της χώρας μας σε επιθετικό πόλεμο.

Ο κ. Βενιζέλος στο πλαίσιο ενημέρωσης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι «η Ελλάδα ζήτησε και ζητά μια καθαρή, απερίφραστη και σταθερή καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων, ζητά ειρηνευτική διάσκεψη για το μέλλον της Συρίας (Γενεύη-2) κι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, αντίστοιχο της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή».

«Ουδέποτε η Ελλάδα αναφέρθηκε σε στρατιωτική επέμβαση, ουδέποτε καταδίκασε δράστη της χρήσης χημικών όπλων, αλλά την χρήση καθεαυτή - και ουδέποτε έγινε μνεία δράστη, ακριβώς επειδή περιμένουμε να αποφανθεί η διεθνής κοινότητα», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση για τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις του, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα να παρατηρεί πως «η Ελλάδα ταυτίστηκε με τις δυνάμεις εκείνες, που εξήγγειλαν επιθετικές πρωτοβουλίες, αγνοώντας την παγκόσμια ανησυχία για τις μονόπλευρες αξιολογήσεις τους - και σήμερα βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία».

Το λόγο έλαβε και η κυρία Κωνσταντοπούλου η οποία υποστήριξε πως ο υπουργός Εξωτερικών «χρησιμοποίησε τα ανθρώπινα δικαιώματα για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή της χώρας μας σε επιθετικό πόλεμο».

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών ο οποίος χαρακτήρισε παιδαριώδη την ανάγνωση και ερμηνεία των δηλώσεών του από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για μία ηθελημένη και παιδαριωδώς παραποιημένη ανάγνωση των δηλώσεών μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ