Δικαστήριο έβαλε στοπ στον πλειστηριασμό - Εσωσε το σπίτι 37χρονης άνεργης - iefimerida.gr

Δικαστήριο έβαλε στοπ στον πλειστηριασμό - Εσωσε το σπίτι 37χρονης άνεργης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαγορεύθηκε η εκποίηση της κύριας κατοικίας 37χρονης οφειλέτριας - άνεργης από το 2009- με απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, το οποίο μάλιστα προσδιόρισε μηδενικές καταβολές για το συνολικό χρέος, ύψους 93.517,98 ευρώ, προς την πιστώτρια τράπεζα μέχρι τις 13-2-2014.

Στην επόμενη δικάσιμο θα διερευνηθεί εκ νέου η περίπτωση επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων μηδενικών καταβολών, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεδομένης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης της 37χρονης, η κύρια κατοικία της πρέπει να εξαιρεθεί χωρίς να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της με την καταβολή χρηματικού ποσού. Τονίζεται δε ότι επιβάλλεται η απόφαση τούτη καθώς είναι αδύνατον να επιβιώσει με την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει λόγω της φύσεως της πάθησής της, ενώ επισημάνθηκε η αδυναμία εξεύρεσης εργασίας λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ