Είναι τραγανά και μαλακά ταυτόχρονα και μας προσφέρουν τη δόση σοκολάτας που χρειαζόμαστε με τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου.
Υλικά για 60 μπισκότα
- 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 115 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 25 γραμμάρια κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κάτι ελάχιστο αλάτι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Λυώνω το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε πολύ χαλαρή φωτιά
- Εκτός φωτιάς προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά ένα ένα
- Προσθέτω τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπάικιν πάουντερ, κακάο, αλάτι
- Ανακατεύω και φτιάχνω μια ζύμη απαλή
- Τη βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ή όλο το βράδυ
- Ζεσταίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς
- Σχηματίζω τα μπισκοτάκια σε όποια μορφή μου αρέσει
- Τα ψήνω για 10-12 λεπτά
- Βάλτε ζάχαρη άχνη αν θέλετε αλλά μόνο όταν κρυώσουν λίγο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο