Απίστευτο νόμο για τις διαδικτυακές αναρτήσεις ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κίνας - iefimerida.gr

Απίστευτο νόμο για τις διαδικτυακές αναρτήσεις ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κίνας

Απίστευτο νόμο για τις διαδικτυακές αναρτήσεις ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κίνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση της Κίνας για μία ακόμη φορά τραβάει τα βλέμματα της δημοσιότητας με τους νόμους της που αγγίζουν τα όρια του σουρεαλισμού. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι όσοι Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου δημοσιεύουν δυσφημιστικά μηνύματα και λαμβάνουν πάνω από 500 σχόλια θα τιμωρούνται με 3 ετή φυλάκιση.

Οι νέοι κανονισμοί θεσπίσθηκαν στα πλαίσια της γενικής λογοκρισίας που επιβάλει η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια της να ελέγχει το περιεχόμενο των διαδικτυακών τόπων

Παράλληλα, με φυλάκιση κινδυνεύουν και οι κάτοχοι προσωπικών ιστολογίων (blogs) που έχουν πάνω από 5.000 επισκέπτες, εάν οι αρχές θεωρήσουν το περιεχόμενό τους προσβλητικό.

Ηδη, ορισμένοι κάτοχοι δημοφιλών ιστολογίων στην Κίνα, με εκατομμύρια συνδρομητές, συνελήφθησαν για «χάλκευση και διασπορά φημών».

Στα πλαίσια της λογοκρισίας, οι κινεζικές αρχές έχουν αποκλείσει ιστοτόπους όπως το Twitter, το YouTube και το Facebook, ενώ παρακολουθούν στενά τις επικοινωνίες εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ