Η ζωή στη Δαμασκό: Η πρωτεύουσα της Συρίας με το πέρασμα των χρόνων [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ζωή στη Δαμασκό: Η πρωτεύουσα της Συρίας με το πέρασμα των χρόνων [εικόνες]

Ζώντας στη Δαμασκό: Η πρωτεύουσα της Συρίας με το πέρασμα των χρόνων [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χτισμένη περίπου το 2500 πΧ, η Δαμασκός θεωρείται η αρχαιότερη κατοικημένη πόλη στον κόσμο. Πλέον αυτή η ιστορική περιοχή πλήττεται από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο που απειλεί να επεκταθεί και εκτός των συνόρων της.

Με αφορμή τις ένοπλες συγκρούσεις που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε πεδίο μάχης, ο φωτογραφικός φακός του National Geographic μας παρουσιάζει μία πιο ανθρώπινη πλευρά της Συριακής πρωτεύουσας, δείχνοντας την καθημερινή ζωή των κατοίκων εκεί από το 1925 μέχρι σήμερα.

1925

1946 - Νεαρός βοηθός τσαγκάρη μεταφέρει τα δέρματα

1865 - Ντύσιμο που αντανακλά τους διαφορετικούς εθνοτικούς και θρησκευτικούς θεσμούς που επικρατούν στη χώρα: φέσι, μπούρκα, μαντίλα και κοστούμι κάθονται αρμονικά σε ένα παγκάκι.

1974 - Στρατιωτική εκπαίδευση σε σχολείο θηλέων στη Δαμασκό

2008 - Προσκυνητές στον ναό Σαγίντα Ζαϊνάμπ στη Δαμασκό

2009 - Αντρες όλων των ηλικιών στο λουτρό Nour Al-Din Al-Shaheed ένα από τα παλαιότερα δημόσια λουτρά της Δαμασκού, που ιδρύθηκε το 1169 μ.Χ.

2013 - H επίθεση με αέριο σε προάστιο της Δαμασκού, στοίχισε τη ζωή σε αμέτρητους αμάχους, πυροδοτώντας την εμπλοκή των ΗΠΑ στην εμφύλια διαμάχη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ