Γκένσερ: Βγάζω το καπέλο στην κυβέρνηση Σαμαρά και στον ελληνικό λαό - iefimerida.gr

Γκένσερ: Βγάζω το καπέλο στην κυβέρνηση Σαμαρά και στον ελληνικό λαό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θαυμασμό του για το θάρρος και τη δύναμη της κυβέρνησης Σαμαρά για τις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει αλλά και για την κατανόηση που δείχνει ο ελληνικός λαός εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ, λέγονας χαρακτηριστικά «τους βγάζω το καπέλο».

Σε συνέντευξή που παραχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οταν βλέπω ποιες αποφάσεις πρέπει να πάρει η τωρινή ελληνική κυβέρνηση -και ο ίδιος έχω διατελέσει για 23 χρόνια μέλος κυβερνήσεων- βγάζω το καπέλο μου για το θάρρος και τη δύναμή της, όπως επίσης βγάζω το καπέλο μου για τον ελληνικό λαό και την ικανότητά του να κατανοήσει τις αναγκαιότητες».

Οσον αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ ο κ. Γκένσερ επισήμανε πως ο ίδιος υπήρξε πάντα ένας ένθερμος υποστηρικτής της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ωστόσο στο θέμα της ένταξής της στο ευρώ θα έπρεπε κανείς να περιμένει για κάποιο ακόμη χρονικό διάστημα.

Σχολιάζοντας τις φωτογραφίες από διαδηλώσεις στην Ελλάδα, όπου σε αφίσες παρομοιάζεται η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Χίτλερ, ο κ. Γκένσερ αναφέρει πως πρόκειται για υπερβολές που είναι απαράδεκτες, παρατηρώντας συγχρόνως ότι δεν κρατούν όλοι οι διαδηλωτές τέτοιες αφίσες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ