Στο έλεος της φωτιάς το πευκοδάσος στις Βολίμες στη Ζάκυνθο - iefimerida.gr

Στο έλεος της φωτιάς το πευκοδάσος στις Βολίμες στη Ζάκυνθο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αλυκών Ζακύνθου συνέλλαβαν τον υπαίτιο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες στην περιοχή «Αη Λιάς» Βολιμών. Ο δράστης εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή, του σημείου εκδήλωσης της πυρκαγιάς να κινείται με το αυτοκίνητο του. Οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν, επιχείρησαν να τον ελέγξουν, αλλά αυτός τράπηκε σε φυγή και τότε τον ακολούθησαν και τον ακινητοποίησαν σε κοντινή απόσταση. Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο:

-ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας είκοσι πέντε λίτρων, χρώματος λευκού, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν υπολείμματα άγνωστου υγρού χρώματος μπλε

-ένα πλαστικό δοχείο στρογγυλό χρώματος λευκό, χωρητικότητας τριάντα (30) λίτρων

-ένα πριόνι χειρός συνολικών διαστάσεων σαράντα πέντε (45) εκατοστών,

-τρία κουτάκια αλουμινίουΟ συλληφθείς καθώς και τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Στην περιοχή πάντως η φωτιά συνεχίζει να καίει ακόμη αν και στο σημείο έχουν σπεύσει όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού, πέντε οχήματα από την Ηλεία, δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής από την Πάτρα και την Αθήνα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και ένα ελικόπτερο Έρικσον.

Οι άνεμοι πνέουν μέτριοι, αλλά το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Μαίνεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες, στις 09.00 σε πευκοδάσος, στις Βολίμες Ζακύνθου. Στην περιοχή έχουν σπεύσει όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού, πέντε οχήματα από την Ηλεία, δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής από την Πάτρα και την Αθήνα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και ένα ελικόπτερο Έρικσον.

Οι άνεμοι πνέουν μέτριοι, αλλά το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ