Τα 47 δισ. ευρώ αγγίζει το μικτό χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το διάστημα 2015-2020 σύμφωνα με το ΔΝΤ - iefimerida.gr

Τα 47 δισ. ευρώ αγγίζει το μικτό χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το διάστημα 2015-2020 σύμφωνα με το ΔΝΤ

Τα 47 δισ. ευρώ αγγίζει το μικτό χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το διάστημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 47 δισ. ευρω υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το μικτό χρηματοοικονομικό κενό της Ελλάδας για την περίοδο 2015- 2020. Το ποσό αυτό όμως δεν πρέπει να συγχέεται με την ανάγκη για πιθανή επιπλέον χρηματοδότηση προς τη χώρα, όπως επισημαίνει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μικτή ανάγκη συνολικού ύψους 46,8 δισ. ευρώ δεν περιλαμβάνει το έλλειμμα και την κάλυψη των ελληνικών ομολόγων και δανείων. Οπως επισημαίνεται, για το 2015 το ΔΝΤ υπολογίζει τις μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες σε ύψος 14,4 δισ. ευρώ, με καθαρό κενό 6,5 δισ. ευρώ, το οποίο ως τώρα δεν έχει καλυφθεί, ενώ οι ανάγκες 8,3 δισ. ευρώ για το 2016, έχουν καλυφθεί πλήρως με αμοιβαία χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ