Το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να απαντήσει στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ - Κόντρα εν όψει ΔΕΘ - iefimerida.gr

Το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να απαντήσει στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ - Κόντρα εν όψει ΔΕΘ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις καταγγελίες του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου σχετικά με το πού θα πάνε τα λεφτά από το πρωτογενές πλεόνασμα, έσπευσε να απαντήσει, με επίσημη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.

Σε συνέντευξη Τύπου εν όψει του συλλαλητηρίου των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό για προσπάθεια εξαπάτησης συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων, χαρακτηρίζοντας «κοροϊδία» τη δέσμευσή του ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα προκύψει, το 70% θα διατεθεί για την ενίσχυση των συνταξιούχων.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Παναγόπουλος, το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει σε τόκους και χρεολύσια.

Απαντώντας το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι με βάση τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, του Δεκεμβρίου 2012 (MOU σελίδα 200, παράγραφος 2.5.2.2 iii): «(τίθεται σε ισχύ) κανόνας για τη Γενική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον οποίο, ποσοστό τουλάχιστον 30% της υπέρβασης του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα αφιερώνεται στην αποπληρωμή του χρέους, ενώ ποσοστό μέχρι 70% από την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος της Γενικής Κυβέρνησης μπορεί να διατίθεται από την επόμενη χρονιά από την Κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει, σε μη μόνιμη βάση, πολιτικές που έχουν στόχο να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, υπό την προϋπόθεση τήρησης των δημοσιονομικών στόχων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ